Snimak Šekspirovog klasika u Cineplexx Niš bioskopu 8. novembra

Izvor: Niški portal | 06-Nov-2020 | 14:45
BALET „ROMEO I JULIJA“  U OKVIRU BOLJŠOJA NA BIS U NIŠU
 
Ove jeseni, ljubitelji baleta će imati priliku da pogledaju snimke nekih od najboljih baleta iz Boljšoj teatra. Po prvi put ove godine, balet će biti na programu Cineplexx Niš bioskopa. Ulaznice su u u prodaji na blagajni bioskopa.
 
Ovogodišnji Boljšoj na bis će otovriti balet o najpoznatijoj ljubavi svih vremena – „Romeo i Julija“. Vanvremenska priča Vilijama Šekspira, napisana 1595. godine, oduzima dah koreografijom i sjajnim uspehom Sergeja Prokofjeva, a publika će moći da uživa u njoj u nedelju,  8. novembra od 16 čaova. Njegovim poznatim melodijama, ritmičkom raznovrsnošću i univerzalnim temama, ova priča o nemogućoj ljubavi ostaje vanvremenski favorit, i ona je jedan od svetskih najpopularnijih baleta.
 
Aleksej Ratmanski vraća se na moskovsku scenu sa svojom novom produkcijom Šekspirovog klasika. U Veroni, rivalstvo između porodica Kapuleti i Montegi donosi krvoproliće u gradu. Kada Kapuleti organizuju maskembal u čast njihove ćerke Julije, Romeo Montegi i njegov prijatelj Merkucio prisustvuju inkognito zbog mržnje koja kida ove dve kuće. Romeo i Julija se ludo zaljubljuju i zbunjeni su kad shvate da pripadaju rivalskim porodicama.
 
Zvezdani nastupi Aleksandra Volčkova i Ane Nikuline dali su poseban sjaj ovom remek delu, učinivši besmrtnu priču o ljubavnicima iz Verone nezaboravnim iskustvom.
 
Ulaznice su u prodaji na blagajni Cineplexx Niš bioskopa.
 

Komentari
0
Pošalji komentar
Ib0 Y2a
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: