Niška i Sokobanja u pripravnosti za prijem obolelih od korone

Izvor: Niški portal | 27-Jul-2020 | 09:50

Specijalna bolnica za plućne bolesti Ozrenu u Sokobanji trebalo je danas da počne sa radom kao kovid bolnica, međutim, zbog trenutne epidemiološke situacije to se neće desiti, ali ostaje u stanju pripravnosti, kao i stacionar Zelengora u Niškoj banji.

Ozren u Sokobanji

Stacionar Zelengora, Niška BanjaTe ustanove su u stanju pripravnosto, što znači da će ukoliko se broj pacijenata povećava one biti te koje će ih zbrinuti.

Epidemiolog u Kliničkom centru Niš Nikola Milenković izjavio da u poslednjih sedam dana epidemiološka kriva u tom gradu u stagnaciji.

Milenković kaže da prema trenutnoj situaciji epdiemiološka kriva stagnira, ali da se prati stanje na terenu i okolnim gradovima, zbog čega su ti objekti u pripravnosti i mogu za 24 sata da počnu da primaju pacijente.

"KBC Niš ima dovoljno kapaciteta, broj prijema je između 30 i 40 na dnevnom nivou, broj otpusta oko 20 i to su brojke koje mi držimo u prethodnih sedam dana. Broj pacijenata je oko 370, 380 trenutno hospitalizovanih", rekao je Milenković za RTS.

Navodi da u Klinički centar u Nišu dolaze pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, koji zahtevaju kiseoničku potporu, dok u druge bolnice idu pacijenti sa lakšom kliničkom slikom.

Na respiratorima je 10 pacijenata.

Komentari
0
Pošalji komentar
Ur6 vVd
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: