VEČERAS PREMIJERA: Serija o hapšenju Slobodana Miloševića

Izvor: Niški portal | 29-Mar-2021 | 12:00

Nova serija "Porodica", igrana rekonstrukcija poslednja tri dana zajedničkog života porodice Milošević, izaziva veliko interesovanje i pre emitovanja.

Premijera serije ,,Porodica'' o kojoj se poslednjih nedelja neprestano govori i koja je podigla pravu buru u javnosti je večeras RTS 1 (20.50).

Kada pet epizoda, od 29. marta do 2. aprila, stigne na kanale Superstar TV (20.00) i RTS 1 (20.50), od hapšenja bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića biće tačno dve decenije. Glumačka i autorska ekipa serije, koja je nastala u produkciji "Fajerflaj" i "Telekoma Srbije", saglasna je da "Porodica" nalikuje tragediji, Šekspirovoj, katarzičnoj, i da svi treba da je pogledaju do kraja i bez predrasuda.

- Obično reagujemo pre nego što bilo šta vidimo i uvek unapred imamo mišljenje o svemu, ističe Vuletić i dodaje da ideja serije nije da nekoga vređa ili glorifikuje nego da prikaže situaciju koja je promenila tok istorije na našem podneblju.

- Kod nas ne postoji vremenska distanca ni za šta, jer smo u stalnom sukobu. I posle tog događaja dešavalo se mnogo toga, ali čini mi se da smo kao društvo ipak sazreli za ovih 20 godina. Želeli smo da se, pre svega, obratimo mlađim generacijama koje o hapšenju Miloševića ništa nisu čule i čitale, kako bi im osvetlili taj važan događaj za našu državu i društvo. Možda će im serija pružiti odgovore na mnoga pitanja - podvukao je Vuletić, svestan toga da će političari imati različita mišljenja kada budu pogledali seriju. Nisu, kako mnogi misle, imali nikakvih sugestija niti pritisaka sa strane jer su, istakao je, u okviru ekipe stvorili zatvorenu situaciju kako bi mogli slobodno da odlučuju i stvaraju.Prof. dr Slavica Đukić Dejanović savetnica premijerke Srbije Ane Brnabić znatiželjno očekuje večerašnju premijeru serije "Porodica".

Jedan od likova u seriji biće upravo ona, a njenu ulogu tumačiće Katarina Žutić.

Đukić Dejanovićeva ne krije da je veoma zadovoljna ovakvom glumačkom podelom:

- Glumica takvih kvaliteta perfektna je u ostvarenju mnogo kompleksnijih i slojevitijih struktura ličnosti. Naravno, čast mi je što je to baš ona. Ne poznajemo se, ali čini mi se da se već dugo znamo, poručuje savetnica premijerke Srbije prof.dr Slavica Đukić Dejanović.

Glumačka podela:
Slobodan Milošević - Boris Isaković
Mirjana Marković - Mirjana Karanović
Marija Milošević - Tijana Marković
Zoran Đinđić - Uliks Fehmiu
Vojislav Koštunica - Svetozar Cvetković
Čedomir Jovanović - Milan Marić
Vladimir Beba Popović - Radovan Vujović
Branislav Ivković - Gordan Kičić
Slavica Đukić Dejanović - Katarina Žutić
Nebojša Pavković - Milutin Karadžić
Milorad Ulemek Legija - Vuk Kostić
Toma Fila - Marko Baćović
Urednik na TV-u: Ljubomir Bandović
Zamenik urednika na TV-u: Dubravka Kovjanić
Novinar na TV-u: Isidora Simionović
Penzionerka na protestu: Svetlana Bojković
Posluga u vili Mir: Jana Bjelica

Scenarista i reditelj: Bojan Vuletić

 

Komentari
0
Pošalji komentar
GbL psD
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: