Danas po 10.000 dinara svim zaposlenima u zdravstvu

Izvor: Niški portal | 20-Nov-2020 | 00:19

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će u petak biti uplaćeno po 10.000 dinara na ime jednokratne novčane podrške za zaposlene u zdravstvu. Za to je, kako dodaje, iz državnog budžeta izdvojeno 1,55 milijardi dinara, odnosno oko 13 miliona evra.

"Samo u užem zdravstvenom sistemu radi 120.000 ljudi, dok ih je zajedno sa zaposlenima u ostalim službama oko 130.000", rekao je ministar Mali.


Tu spadaju zdravstveni radnici zaposleni u samom zdravstvenom sistemu, vojnim zdravstvenim ustanovama, Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i u ustanovama socijalne službe čiji se rad finansira iz budžeta.

Siniša Mali je rekao da će novac dobiti i nemedicinsko osoblje koje radi u zdravstvenom sistemu, jer je tokom pandemije značajna bila i njihova podrška, "od vozača u hitnoj pomoći, pa do čistačica kojima je višestruko uvećan obim posla".

Precizirao je i da će novac dobiti i medicinski radnici nisu bili u kovid sistemu, obzirom da je ceo zdravstveni sistem bio opterećeni zbog većeg broja pacijenata.

"Uložili ste ogromne napore da zdravstveni sistem funkcioniše u ovakvim uslovima. Država će učiniti sve da uslovi u kojima radite budu što bolji i dostojni rada u 21. veku", poručio im je Siniša Mali.

Komentari
0
Pošalji komentar
T66 fMR
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: