Beauty trikovi: Saveti da izgledate mlađe bez obzira na godine

Izvor: Niški portal | 25-Sep-2020 | 00:23
Kada je u pitanju lepota, postoje stvari na koje možemo da utičemo i one na koje nemamo uticaj. Crte lica, genetske predispozicije i starenje su faktori na koje nemamo nikakav uticaj. Ipak, sa razvojem industrije lepote sve je više trikova pomoću kojih možemo da postignemo mladalački izgled. Mladalački izgled je nešto što uz adekvatnu negu bez svake sumnje možemo da podstaknemo, a mi vam otkrivamo nekoliko trikova pomoću kojih ćete očuvati svoj mladalački sjaj.
 

Nega kose

Zdrava i negovana kosa automatski nam daju mladalački izgled. Za zdravu kosu, izbegavajte korišćenje prese za kosu, kao i fena za kosu jer visoke temperature oštećuju folikule dlake. Perite kosu mlakom do hladnom vodom. Ukoliko želite glatku kosu, negujte njen skalp, ali i poradite na tome da što manje kidate folikule dlake - gumicama za kosu ili češljanjem kose kada je vlažna i najosjetljivija.

Nega lica

Lice je potrebno hidrirati i negovati svakodnevno. Ipak, trag godina na njemu teško je zaustaviti samo klasičnom negom, pa je tu najbolje koristiti male trikove poput neinvazivnih kozmetičkih procedura. Mezoterapija je sve popularnija procedura kada je u pitanju vraćanje sjaja koži, smanjenje vidljivosti tamnih otoka oko očiju i hidratacija kože. Industrija lepote osmislila je veliki broj procedura kojima koristimo kompletno prirodne sastojke koji su i inače prisutni u našem telu da podstaknemo regeneraciju tkiva kože. Među ovakvim procedurama izdvaja se inovativni PRP tretman, koji koristi elemente naše krvne plazme, i ubrizgavanjem u ciljana područja podstiče regeneraciju i smanjenu vidljivost nedostataka na koži kao što su bore i strije.

Lepi zubi

Zdrav osmeh i beli zubi imperativ su mladalačkog izgleda. U ovome nam može pomoći redovna dentalna higijena, korišćenje konca za sube kao i tečnosti za ispiranje usta. Pojedini napici poput kafa i čajeva, kao i konzumacija cigareta neprijatelji su belih zuba jer ostavljaju vidne mrlje i tamne pigmentacije na zubnoj gleđi, pa ih je potrebno izbeći za zdrav osmeh.

Ishrana

Za lep i mladalački izgled potrebno je izbalansirati ishranu. Mišićna masa tela koja drži i kožu i čini je čvrstom i gipkom počiva na pravilnom unosu proteina, kojim se možemo opskrbiti namirnicama poput mahunarki, mesa, jaja i mlečnih proizvoda. Sjaj kože, sa druge strane, počiva na adekvatnom unosu antioksidanasa, u čemu nam pomaže voće i zeleniš, pa je ove namirnice potrebno unositi svakodnevno. Namirnice kojima se pripisuje uticaj na brže starenje su one na bazi belog brašna, namirnice koje sadrže industrijski proizvedene šećere, zaslađivače i druge aditive.

Uv zaštita

UV zraci dokazano utiču na nastanak bora, a  mrštenje zbog jakih sunčevih zraka dodatno produbljuje ovaj problem. Zbog toga je bitno svakodnevno na sebe nanositi UV zaštitu. Najbolji izbor kada je u pitanju UV zaštita su mineralna ulja i prirodni UV filteri. Osim odabira kreme sa zaštitnim faktorom, od UV zraka se treba zaštititi i kvalitetnim sunčanim naočarama koje kompletno blokiraju UV zrake. Ova investicija će vam sačuvati ne samo vid, već i sprečiti nastanak novih bora na čelu.

Zdrav san

Kada smo mali, spavanje preko 8 sati smatra se imperativom za zdrav rast i razvoj. Sa godinama i povećanjem obaveza ova satnica se sve više zanemaruje, a neometen san, posebno kod života u bučnim gradovima čini nam se kao nedostižan ideal. Zdrav san je neophodan za održavanje prirodnog balansa kože, ali i za zdravlje. Dokazano je da manjak sna utiče ne samo na pojavu bora, već i skraćuje životni vek. Da biste postigli redovan san, disciplinujte se odlaskom svake večeri u isto vreme u krevet. Sat vremena pre spavanja ugasite ili prigušite svetla u stanu, zbog pravilnog lučenja melatonina. Izbegavajte konzumaciju kofeinskih napitaka bar 5 sati pre odlaska u krevet, i na kraju, ukoliko živite u bučnom delu grada, pokušajte da neprekinut san osigurate čepićima za uši - vaše telo će vam biti zahvalno.

Uz ove male trikove i njihovo redovno primenjivanje, mladalački izgled neće biti nešto čega se prisećamo sa nostalgijom, već nešto što nas prati kroz ceo život.

Komentari
0
Pošalji komentar
drd f4S
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: