Šestoro dece koristi usluge ličnog pratioca

Izvor: Niški portal | 19-Nov-2020 | 00:37
Grad Prokuplje i Centar za defektologiju "Artemida" iz Niša zaključili su ugovor o realizaciji projekta "Lični pratilac". 
 
Projekat je počeo da se realizuje 8. oktobra i trajaće do 31. decembra 2020. godine. Usluge ličnog pratioca, koristi šestoro dece predškolskog i školskog uzrasta, sa teritorije grada Prokuplja.
 


–Aktivnosti ličnog pratioca deteta, planiraju se i realizuju u skladu sa individualnim potrebama deteta u oblasti kretanja, održavanja lične higijene, hranjenja, oblačenja, komunikacije sa drugima. Za svako dete u usluzi kreira se individualni plan podrške, gde se preciziraju konkretne aktivnosti, odnosno opis posla ličnog pratioca. U zavisnosti od potrebe deteta, lični pratilac pruža podršku detetu u oblačenju, prilikom hranjena, i/ili održavanja lične higijene prilikom pripreme za školu. Njegov važan doprinos jeste da pomaže detetu da se socijalizuje, usmerava ga ka vršnjačkoj grupi i aktivnostima iste. On je tu da podrži komunikaciju deteta, da mu pruži podršku prilikom igre i drugih aktivnosti tokom slobodnog vremena poput kulturnih i sportskih. Lični pratilac takođe, ima važnu ulogu u pružanju podrške detetu u zajednici, što uključuje pomoć u korišćenju gradskog prevoza i opštu orijentaciju u prostoru, istakla je član Gradskog veća, zadužena za prosvetu i socijalna pitanja Katarina Veljović.

Centar za defektologiju "Artemida" iz Niša, zaključenim ugovorom se obavezao da obezbedi stručna lica, koja će korisnicima pružati ovu uslugu, u trajanju od 40 časova nedeljno.
Komentari
0
Pošalji komentar
YI4 C78
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: