Ispovest spremačice iz Covid bolnice u Sokobanji: Najteže nam je što ne možemo da zagrlimo svoju decu

Izvor: Niški portal | 07-May-2020 | 00:41

Najveći Srpski heroji u korona-krizi su lekari, medicinsko osoblje, ali i spremačice u bolnicama. Oni od proglašenja pandemije virusa korona rade u uslovima koji često prelaze granice podnošljivog.

U Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti „Sokobanja Novi zavod" trenutno se nalazi 136 pacijenata zaraženih virusom korona. 

Zahvaljujući angažmanu direktorke te zdravstvene ustanove dr Vesne Milanović svi zaposleni opremljeni su svom punom zaštitnom opremom.

- Zaštićeni smo, imamo svu neophodnu opremu, obučeni smo što se tiče opreme. Strah je uvek prisutna, ali generalno to ne pokazujemo svojim porodicama, kaže za Niški portal  Jelena Marjanović, spremačica u Specijalnoj bolnici „Sokobanja".


Dodaje da se isključivo zahvaljujući angažmanu i maksimalnom trudu direktorke dr Vesne Milanović u ovoj zdravstvenoj ustanovi striktno poštuju sve procedure koje su im preporučene za zaštitu i navodi da zaposleni na neki način edukuju i svoje porodice opominjući ih da nose maske, rukavice...a, ono što svima kako kaže najteže pada jeste što ne mogu da zagrle svoju decu i najmilije.

- Sa svojim najbližima smo na distanci, ne možemo da ih zagrlimo, i to je ono što svima najteže pada, kaže ova spremačica koja svaki dan započinje kafom sa svojom ćerkom, ali uz preporučenu distancu od dva metra, nakon čega odlazi na posao u Specijalnu bolnicu za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja'' koja je trenutno pretvorena u kovid bolnicu.

Tu je osim kolega čeka puna oprema pod kojom odlazi na spratovima gde se nalaze pacijenti koji su zaraženi virusom korona.

- Čistim i sređujem baš onoliko koliko to činim inače kada nije ovakvo stanje jer želim da tim ljudima bude udobno, pošto ima dosta starijih tu sam ako zatreba da pripomognem medicinskim setrama. Svi se u Specijalnoj bolnici ,,Sokobanja'' borimo i trudimo, a direktorka osim što je izvanredan menadžer i što isključivo i samo zahvaljujući njoj sve funkcioniše u punoj snazi, ona je tu i kao naša moralna podrška da nam da savet i porazgovara sa nama na kraju smene kada je bude najteže, često nam posle tog razgovora sa njom bude mnogo lakše, pa svojim porodicama odemo srećniji, priča ova hrabra spremačica.

Dodaje da se radi u zaštitnim odelima koja stvaraju određenu temperaturu.

- Veoma je naporno raditi u njima.Naše medicinsko osoblje, kao i lekari na čelu sa direktorkom dr Vesnom Milanović koja svemu rukovodi i brine se o najmanjoj sitnici bore za živote ljudi, svi su maksimalno angažovani i daju sve od sebe. Svi smo ovde kao vojska, zajedničkom snagom trudimo se da damo svoj masimum i pomognemo pacijentima,kao i da ispoštujemo savku naredbu direktorke, zaključuje spremačica Jelena Marjanović.

Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja'' pretvorena je u kovid bolnicu, a ova ustanova je primer kako zahvaljujući jednom direktoru u ovom slučaju dr Vesne Milovanović sve čak i u ovim vanrednim okolnostima funkcioniše baš kao da su okolnosti normalne.

Komentari
1
Pošalji komentar
v2O JD6
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: