Kako da na Instagramu izgledate besprekorno?

Izvor: Niški portal | 03-Dec-2020 | 16:03
Čak i ako niste poznati instagram influenseri, sigurno želite da imate besprekorne slike na Instagramu i feed koji privlači pažnju drugarica i drugih korisnika. Instagram je idealno mesto da prikažete sebe u najboljem svetlu.
 
 
 

Ko još ne voli da bude popularan na Instagramu?

Kreiranje upečatljive Instagram strane nije toliko teško. Samo treba da obratite pažnju na neke detalje, kako bi baš vaše slike zablistale i istakle se među drugim profilima. Dobro osvetljenje, poze, perfektna šminka i lepo osmišljeni outfiti doneće vam puno novih pregleda i pratilaca. Instagram je zapravo idealno mesto gde možete da iskažete svoju kreativnost i svoj svakodnevni život pokažete u punom sjaju!

Čak i ako ste stidljivi ili niste navikli da se slikate, uz vrlo malo truda i kreativnosti imaćete savršen izgled i slike. Obucite najlepšu odeću koju imate u svom ormaru, pronađite neku lepu pozadinu, poput procvetalog žbuna sa pupoljcima, ili čak običnog belog zida u svom gradu i poslužite se sa sledećim savetima i trikovima.

Osvetljenje je sve!

Iako je ovo možda i više nego očigledno, jedno od prvih pravila kako da izgledate besprekorno na instagramu jeste dobro osvetljenje. Najbolje je da se slikate na prirodnom svetlu. Ne postoji veštačko osvetljenje koje će imati tako lep efekat kao prirodna svetlost. Ako se slikate u zatvorenom prostoru, stanite ispred prozora tako da vas obaspe svetlo.

Osim što će osvetljenje učiniti da slika u celokupnosti bude lepša i kvalitetnija, na dobrom osvetljenju će i vaš ten i šminka izgledati lepše. Obratite pažnju da Vam preko lica ne padaju senke, jer će one istaći teksturu na licu, bubuljice, pore i podočnjake ispod očiju. Lep ten je jedna od najvažnijih stvari ako želite da izgledate savršeno na Instagramu. Zato negujte svoju kožu i redovno koristite kreme za bubuljice za mlade, kako biste imali čist i lep mladalački ten.

Najlepše ćete izgledati na slikama ako se slikate u vreme koje se zove “zlatni čas”. Zlatni čas je vreme izlaska i zalaska sunca i tada je svetlo za slikanje lica najidealnije.

Budite nasmejani

Zablistajte sa svojim osmehom i nijedna slika neće biti loša! Nemojte da iskrivljujete svoje lice u prisilan ili preveliki osmeh. Prirodni osmeh uvek najlepše izgleda! Ako želite da izgledate nešto ozbiljnije i mističnije pokušajte da se smejete očima. Ovo je trik koji uvek pali.

Ako želite da usavršite svoj osmeh i izraz lica jednostavno vežbajte ispred ogledala. Tako ćete videti kakav osmeh vam najlepše stoji i kako treba da gledate u kameru kako biste bili lepi i upečatljivi.

Uslikajte se što više puta

Jedan od najboljih saveta Kylie Jenner kada je u pitanju slikanje za Instagram je što više slika! Ona tvrdi da se nekada uslika čak i nekoliko stotina puta dok ne izabere jednu savršenu fotografiju.

Kada se slikate između svake fotografije malo promenite ugao glave, izraz lica, stav tela. Tako ćete imati veliki broj različitih slika i moći ćete da odaberete najlepšu od uslikanih. A što je više slika, to je veći izbor! Opustite se i samo se što više slikajte. Ne zaboravite na to da fokus sve vreme treba da bude na vama.

Jedan fantastičan trik kada se radi o slikanju je taj da ne pravite standardne slike, već da napravite foto seansu. Pritisnite opciju video snimak, počnite da snimate i pozirajte sve vreme. Posle minut do dva snimanja sačuvajte snimak i u toku pregledanja snimka možete da “zamrznete” trenutak koji vam se dopada.

Verovali ili ne, ovako se dobijaju najbolje fotografije. Svi izgledamo lepše i prirodnije kada se snimamo nego kada se slikamo.

Razmislite o pozadini vaše slike

Iako su u fokusu fotografije vaše lice i outfit, lokacija fotografije, pozadina je isto tako veoma važna. Na ovaj način možete svojim pratiocima prikazati svoj stil, ličnost, vaša putovanja i kreativnost. Vaš profil će uz lepe pozadine biti mnogo zanimljiviji i uz dobre poze zaista ćete privući pažnju.

Trik u vezi pozadine je da uskladite boje sa svojim outfitom ili nekim detaljem koji imate na sebi. Tako ćete izgledati zanimljivije i privući ćete pažnju na sebe. Ukoliko se slikate napolju, isplanirajte unapred vreme i mesto, proverite kakve su vremenske prilike za taj dan i spremite se da napravite najinteresantnije fotke.

Izaberite lep outfit

Osim što treba da izaberete garderobu koja je moderna i lepo vam stoji, u vašem outfitu treba da se osećate opušteno jer će samo tad slike biti lepe. Potrudite se da uklopite boje i printove. Dodajte neki zanimljiv detalj poput šešira ili marame koji vam može pomoći da imate interesantnije poze i slike.

Upečatljivi aksesoari mogu da vam pomognu da ostavite utisak kreativne i drugačije osobe. Velike minđuše, ukrasi za kosu i interesantna torbica odaće utisak osobe koja se trudi da izgleda lepo i koja ima smisla za modu.

Naučite da pozirate

Ovo je jedna od najvažnijih stavki ako želite da izgledate besprekorno na instagramu! Svako može da nauči kako da pozira uz malo volje i strpljenja. Nakon puno isprobanih poza i uslikanih fotografija, otkrićete koje su poze idealne bas za vas i čine da izgledate najlepše moguće.

Sledi nekoliko malih tajnih i trikova velikih fotografa:

Jedna noga je uvek napred

Obično je automatska poza kada vas neko fotografiše da stanete tako da su vam noge u ravni, jedna pored druge. Ali samo jednim iskorakom napred, napravićete drastičnu razliku u liniji vašeg tela. Telo će dobiti lepšu i zanosnu siluetu, a slika će biti interesantnija.

Dodatni mali trik je da se popnete na vrhove prstiju. Ova poza će učiniti da vam se noge izduže, a telo ćete delovati više i vitkije.

 

 

Krećite se

Uvatiti savršen momenat u pokretu nije ni malo lako. I verovatno ćete završiti sa nekoliko fotografija koje će vas zasmejavati danima. Ali dodavanje sasvim jednostavnih pokreta u kadar učiniće vas zanimljivijim i privlačnijim.

Dok se pomerate budite sasvim prirodni i radite to onako kako biste to činili i u stvarnom životu.

Udaljite se od onoga ko vas slika

Ukoliko imate baš lep pejzaž ili pozadinu iza sebe neka se fotograf udalji od vas tako da može da pokaže celu scenu. Ovo ne samo da će učiniti vaš Instagram profil interesantnijim i zanimljivijim već ćete i vi izgledati lepše. Plus je što ako niste u krupnom planu, ne morate da brinete o sitnicama, kao što su bubuljice ili bore na licu.

Ako imate ideju kako želite da izgleda vaša fotografija, ali ne znate kako da to objasnite osobi koja vas slika, jednostavno sami uslikajte fotografiju bez vas. Nakon toga pokažite šta ste zamislili i zamolite da uslikaju istu takvu fotografiju, samo sa vama na njoj.

Osvrnite se na fotografiji

Ova poza je izuzetno zanimljiva i upečatljiva. Na njoj delujete spontani i opušteni. Kao da ste samo šetali i na sekund se osvrnuli iza sebe. Najbolji način da napravite ovakvu fotografiju je da zaista hodate napred i okrenete se. Zamišljate kako treba da kažete nekome ko je iza vas da požuri.

Ovde je bitno uhvatiti idealan momenat, baš onaj trenutak i sekund kada se okrenete. Neka onaj ko vas slika iskoristi opciju slikanja uzastopnih snimaka. Posle samo odaberite onu koja je uspela i na kojoj izgledate najlepše.

 

 

Ne zanemarujte kosu

Ako imate lepu i bujnu kosu možete da napravite sasvim drugačije fotografije! Izaberite poze gde je vaša kosa u prvom planu. Igrajte se sa kosom i napravite zanimljive frizure.

Ovakve fotografije su savršene u danima kada se možda niste našminkali ili vam je baš tad iskočila neka nepozvana bubuljica. Izaberite neki lep pejzaž i okrenite leđa onom ko vas fotografiše. Ovakve slike su vizuelno jako zanimljive i čine da delujete tajanstveno i zamišljeno.

Držite nešto u rukama

Mnogi od nas kada se fotografišu jednostavno ne znaju šta da rade sa rukama. Kada ne znamo šta ćemo sa rukama obično ne izgledamo lepo na fotografijama. Sreća pa je ovaj problem veoma lako rešiv.

Izgledaćete veoma zanimljivo i drugačije ako u ruke uzmete neku knjigu, šolju sa kafom, kućnog ljubimca, torbicu. Ovo će učiniti i da se ponašate prirodnije i da lepše pozirate. Sasvim sigurno ćete na slikama izgledati savršeno!

Okrenite glavu u stranu

Neobavezan pogled u stranu može učiniti da izgledate opušteno i prirodno. Ova poza odaje utisak “kul” osobe koja uslikana sasvim slučajno, bez posebnog nameštanja ispred kamere. Idealno je ako možete nonšalantno da zabacite kosu i tako ćete izgledati još upečatljivije.

Ako ne znate gde, gledajte dole

Sigurno ste bar nekada na Instagramu videli slike poznatih influensera sa pogledom na dole. Ako uz to dodate i tajanstveni osmeh, vaša slika će biti pun pogodak! Svi poznati fotografi gotovo uvek uslikaju barem jednu ovakvu fotografiju, jer znaju da sa njom nema promašaja.

Naučite da se slikate u ogledalu

Ovo je zapravo najlakši način da dobijete odličnu fotografiju za Instagram na kojoj izgledate besprekorno. Veoma brzo i bez puno muke možete da se uslikate sami, bez ičije pomoći. Znate i sami koliko je nekada teško naći nekog ko zna da nas uslika kako smo zamislili. Nije tajna da slike “u ogledalu” imaju najveći broj lajkova na Instagramu.

Sve što treba je da se sredite za slikanje i isprobate najbolje poze u ogledalu. Najbolje je da kamera bude malo ispod visine brade kako vam noge ne bi izgledale deblje nego što jesu.

Ako se budete pridržavali ovih saveta sasvim sigurno ćete izgledati besprekorno i savršeno na Instagramu.

 

Autor: Srbijanka Stanković
Foto: Pixabay.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari
0
Pošalji komentar
TuX o80
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: