Doktor: Vakcina nije uzrok stanja čoveku kom je pozlilo u Hali Čair

Izvor: Niški portal | 31-Mar-2021 | 08:26

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić izjavio je da je stanje 73-godišnjeg muškarca iz Makedonije, kome je pozlilo u hali „Čair", nepromenjeno i da je i dalje u komi.

„Analize su pokazale da njegovo stanje nije posledica primljene vakcine", rekao je Perišić za agenciju Beta.

Kako je kazao, lekari su kao uzrok besvesnog stanja eliminisali i srčane probleme, pošto je urađena koronarografija i provereno stanje četiri bajpasa koje pacijent ima od ranije.

Perišić je naveo da se u Nišu povećava broj inficiranih korona virusom kojima je potrebno bolničko lečenje i dodao da je to „sasvim očekivano" s obzirom da se u tom gradu virus svakodnevno potvrdi kod još oko 350 ljudi.

„U kovid bolnicama u Kliničkom centru imamo preko 400 pacijenata, 'Radon' u Niškoj Banji ima preko 100 pacijenata i Vojna bolnica ima skoro 30 pacijenata, a juče je tamo ponovo krenuo prijem obolelih od korona virusa", naveo je Perišić.

Prema njegovim rečima, otpust pacijenata iz kovid bolnica odvija se sporo i on „ne zna da je ijedan pacijent bio bolničkom lečenju manje od nedelju dana" - dok gornja granica boravka u bolnici „praktično ne postoji".

Foto: Tanjug

Komentari
0
Pošalji komentar
tzS I0J
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: