Počela podela drva za ogrev i paketa sa hranom

Izvor: Niški portal | 07-Nov-2019 | 08:44

Zaposleni u Crvenom krstu Prokuplje, zajedno sa volonterima, počeli su sa podelom humanitarne pomoći najugroženijim građanima Prokuplja.

-Danas smo angažovali nekoliko ekipa, jer je u toku podela paketa sa hranom i brašnom, ali i ogrevnog drveta. Ekipe su već na terenu u Džigolju i Donjoj Rečici, gde u saradnji sa predsednicima saveta mesnih zajednica, vrše dostavu paketa. Za  korisnike ovog vida pomoći koji žive u udaljenim planinskim selima, obezbeđena je dostava do kućnog praga, kazala je saradnik na projektima Marija Lazić.

Ona je dodala da se istovremeno vrši i podela ogrevnog drveta na gradskom području i da je ova vrsta pomoći obezbeđena za 400 najugroženijih porodica.

-Podela ogrevnog drveta vrši se svakodnevno u mesnim zajednicama, tako da je do sada oko 96 porodica dobilo ovu pomoć. Danas će ona biti dostavljena najugroženijim građanima u Mesnoj zajednici "Selja", a narednih dana, po kubik drva, dobiće i stanovnici drugih gradskih područja, kazala je Lazić i dodala da je lokalna samouprava za tu namenu izdvojila 2.200.000 dinara iz gradskog budžeta.

Komentari
0
Pošalji komentar
wLK U2M
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: