Niš dobio 1600 sadnica belog jasena, sadiće građani

Izvor: Niški portal | 14-Dec-2020 | 09:04

Niš će biti bogatiji za 1.600 sadnica belog jasena u akciji „Posadi svoj hlad" u kojoj učestvuju građani, gradska opština Palilula i JKP „Mediana".

Građanima Niša narednih dana biće podeljeno 1.350 besplatnih sadnica belog jasena u vremenu od 10 do 14 sati u cvećarama JKP „Mediana", onima koji su se prethodno prijavili za učešće u akciji.
 

U školskim dvorištima i na fudbalskim igralištima Kancelarija za mlade gradske opštine Palilula zasadiće 250 stabala ovog drveta.

Građani koji preuzmu sadnice moći će da zasade beli jasen samo u svom dvorištu ili na svom posedu, posle sadnje imaće obavezu da se fotografišu pored stabla i fotografiju pošalju administratoru akcije.

Sadnice su donacija društveno odgovornih kompanija, partnera koji su se odazvali pozivu da učestuju u ovoj akciji Zelenog razvojnog centra iz Sremske Mitrovice koji već pet godina obeležava Svetski dan čišćenja u Republici Srbiji.

Građani uz sadnicu dobijaju uputstvo za sadnju, tablu za upisivanje svog imena, datuma sadnje i imena partnera koji je obezbedio sadnicu.

Komentari
0
Pošalji komentar
CuS 3BQ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: