Kolima sleteo u nabujalu Nišavu, imao 1,48 promila alkohola u krvi

Izvor: Niški portal | 22-Feb-2021 | 08:45

Nišliji Zoranu A. (29), koji je u subotu sleteo u Nišavu, alkotestom je utvrđeno prisustvo čak 1,48 promila alkohola u krvi, piše Blic.

Da stvar bude još gora, prema navodima tog lista to nije realna brojka jer je prošlo izvesno vreme između sletanja u reku i alkotestiranja, zbog čega je vozaču izvađena krv kako bi se utvrdilo koju količinu alkohola je imao u sebi.

Podsećamo, Zoran A. je kod nekadašnje fabrike Vulkan sleteo u Nišavu, a brza reka ga je nosila još nekih 100 metara. On je uspeo da izađe na haubu automobila odakle je počeo da zapomaže.- Upomoć, ne znam da plivam, udaviću se. Mnogo je brza voda - tvrde očevici za Blic.

Brzom i spretnom akcijom vatrogasaca, mladić je izvučen iz reke, a kako je "Blic" već pisao, prvim pregledom medicinara na obali utvrđeno je da vozač nema povrede, ali je preventivno odveden u Klinički centar Niš na dodatnu dijagnostiku.

Akcija spasavanja trajala je više od jednog sata pošto je nabujala reka odvukla vozilo do sredine korita.

Dvojica spasilaca uspeli su da se probiju do vozača, vezani sajlama, ali da bi ga izvukli morali su da sačekaju da u reku bude spušten čamac.
 
Drama je nastavljena i kada se vozač našao u čamcu, jer je bujica pretila da plovilo odvuče na stenu.

Foto: MUP

Komentari
0
Pošalji komentar
Htb BuL
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: