Kompanija Better Collective Niš pomaže maturantima u odabiru budućeg zanimanja

Izvor: Niški portal | 19-Jan-2020 | 11:36

Kompanija Better Collective Niš drugu godinu zaredom podržala je program Pick and Choose, koji za cilj ima pomoć maturantima u odabiru budućeg zanimanja. 

⁣Cilj ovog projekta je da učenici koji još uvek ne znaju šta žele da upišu ili nisu sigurni u svoju odluku, steknu utisak o radu u kompanijama, kako određena zanimanja zaista funkcionišu u praksi i da na taj način, možda, dobiju usmerenje i načine izbor.

Petnaestoro maturanata gimnazija i srednjih stručnih škola posetilo je kompaniju Better Collective Niš u okviru programa „Pick and Choose”. Oni su na ovaj način dobili uvid u poslovanje kompanije i kompanijsku kulturu, te u neformalnom okruženju porazgovarali sa zaposlenima.

Idejni tvorci programa “Pick and Choose”, studenti koji su se i sami nedavno susreli sa dilemom oko izbora fakulteta, Ognjen Nikolić i Pavle Momirović, kažu da je prikaz svih aspekata zanimanja i radnog okruženja jedino što mladima može da znači kao pomoć oko izbora karijere.

Sandra Stojanović, HR konsultantkinja kompanije Better Collective Niš rekla je da je kompanija srećna što može da pomogne mladima na ovakav način, s obzirom na to da je odabir budućeg zanimanja uvek izazov. „Uvek rado podržavamo razvoj mladih. Kada su nam se organizatori projekta „Pick and Choose“ obratili za saradnju, nismo oklevali.

Maturaranti su ovu priliku iskoristili da nam postave najrazličitija pitanja, kako bi razjasnili neke nedoumice i bili sigurniji u to da su na pravom putu kada je u pitanju izbor buduće karijere. Ko zna, možda će neko od posetilaca postati naš budući zaposleni.” Kompanija Better Collective Niš drugu godinu zaredom podržava program „Pick and Choose” koji maturantima pomaže u odabiru fakulteta i buduće karijere. U okviru programa učesnici putem organizovane posete kompanijama mogu na konkretnom primeru da vide kako izgleda baviti se određenim zanimanjem.

Cilj ovog projekta je da učenici koji još uvek ne znaju šta žele da upišu ili nisu sigurni u svoju odluku, steknu utisak o radu u kompanijama, kako određena zanimanja zaista funkcionišu u praksi i da na taj način, možda, dobiju usmerenje i načine izbor.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
aaz fMO
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: