Peciva u pekari za 40 dinara, narudžbine preko sajta koji pokreću đaci

Izvor: Niški portal | 01-Apr-2021 | 08:57

Učenička kompanija "Nova forte" iz Niša pokrenuće sajt putem kojeg će pekare svakodnevno moći da oglašavaju podatke o neprodatim proizvodima, a građani će moći da ih kupe po sniženim cenama.

Tu kompaniju su formirali učenici prvog razreda Gimnazije "Bora Stanković", da bi pomogli socijalno ugroženim građanima.
 
Učenica i direktorka marketinga kompanije "Nova forte" Lara Tajem rekla je za agenciju da će taj sajt biti pokrenut sredinom aprila ili najkasnije krajem meseca.


 
"Nakon što ih rezervišu preko sajta, građani će moći da odu u pekaru i kupe proizvod po sniženoj ceni. Svi proizvodi će koštati 40 dinara, bez obzira da li su prethodno koštali 200 ili 150 dinara", objasnila je ona.
 
Tajem je dodala da će se nakon rezervacije, na sajtu automatski smanjivati broj proizvoda u ponudi.
 
"Ovim putem pomoći ćemo socijalno ugroženim građanima, ali i rešićemo problem bacanja viška neprodatog peciva u pekarama", istakla je ona.
 
Učenička kompanija "Nova forte" ima generalnog direktora, to je učenica Milica Stojanović, direktor proizvodnje je Strahinja Todorovski, koji je napravio sajt za oglašavanje pekarskih proizvoda, a Jana Nikolić je direktor finansija i zadužena je za saradnju sa pekarama i oglašavanje proizvoda.
 
Profesorka Gimnazije "Bora Stanković" Ana Veljković rekla je da su učenici formirali dve učeničke kompanije - "Nova forte" i "Eko Lim".
 
"Nova forte" će konkurisati za nagradu na republičkom takmičenju đačkih kompanija koje realizuje organizacija "Dostignuća mladih u Srbiji".

Komentari
0
Pošalji komentar
4Ir cZv
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: