Inficirani zdravstveni radnici u Nišu udaljeni sa posla

Izvor: Niški portal, covid19.rs | 06-Apr-2020 | 10:54

U Nišu ima inficiranih zdravstvenih radnika koji su udaljeni sa posla i još značajniji broj njih je u kućnoj izolaciji, kojima još nije došlo vreme da se testiraju, rekla je zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević.

Ona je na pitanje, jednog medija iz Niša, koliko je zaraženo zdravstvenih radnika u Urgentnom centru u KC Niš, rekla da trenutno nema kod sebe tačan broj, ali da će to biti saopšteno na sledećoj konferenciji za novinare o korona virusu.

Upitana za kapacitete testiranja i da prokomentariše to što je gradonačelnik Niša izjavio da u Nišu postoji aparat koji može dnevno da uradi oko 1.000 testova, ona je rekla da i taj aparat postoji, ali da on nije do sada korišćen, jer nisu bili zadovoljeni drugi uslovi, pošto za njega treba da postoje odgovarajući testovi i pomoćni materijal.

“Napominjem da kapaciteti koji su sada u funkciji su više nego dovoljni da se testiraju svi oni sa indikacijama. Imamo na umu i druge kapacitete, ne samo te u Nišu, već i druge postojeće rezerve koje bi se mogle aktivirati ako bi na to bilo potrebno”, rekla je ona.

BEOGRAD, 5. april (Tanjug)

Komentari
0
Pošalji komentar
eUS dud
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: