Pobeda Nišlija u istorijskoj utakmici KKK Naisa i SSOSIK-a!

Izvor: Niški portal | 29-Mar-2021 | 11:32

U petak, 26. marta u OŠ "Ivo Andrić" u Nišu održana je prva, istorijska utakmica košarke u kolicima u kojoj je učestovala jedna ekipa iz Kruševca! Ekipa Sportskog saveza osoba sa invalditetom Kruševca (SSOSIK) odmerila je snage sa niškom ekipom Nais. U zanimljivoj utakmici, favorizovani domaćini pobedili su rezultatom 37:24.

Naš cilj je da formiramo klub košarke u kolicima u Kruševcu, kako bismo animirali ljude iz Rasinskog okruga da se bave sportom. U Kruševcu imamo nekoliko sportova za osobe sa invaliditetom i smatramo da bi ovo bio veliki korak napred za naš grad – izjavio je predsednik SSOSIK-a Dejan Ivanović.

 

Utakmica je organizovana u svrhu promocije ovog sporta, a veliku podršku dao je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu kao i Udruženje paraplegičara Nišavskog okruga, Regionalni košarkaški savez – Istočna Srbija i OŠ Ivo Andrić.

Predsednik SSOSIK-a Dejan Ivanović i generalni sekretar SSOSIK Veroljub Smiljković, heroji otadžbinskih ratova, redovno treniraju sa našom ekipom. Nadamo se da ćemo nakon formiranja kluba u Kruševcu i mi dolaziti kod njih, kako bismo zajedničkim snagama podigli ovaj sport na viši nivo – rekao je Marko Aleksandrović, predsednik KKK Nais.

 

KKK Nais – SSOSIK 37:24 (24:15);
Sudije: Milošević, Krstić;
KKK Nais: Hadžović 4 (3 as), Peralović 12 (2 as), Šimandli 2, Kostić 6 (2 as), Nonković 2, Dinić (2 as), Tadić 11 (2 sk, 2 as);
SSOSIK: Popović 2 (9 sk), Stevanović Orelj 12 (9 sk), Krstić 6 (7 sk, 3 as), Smiljković 4, Ivanović, Jovanović.

Komentari
0
Pošalji komentar
QBl 9wX
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: