Jedan muškarac preminuo nakon revakcinacije, drugi u komi nakon vakcinacije

Izvor: Niški portal | 30-Mar-2021 | 00:57
Muškarac star 63 godine, iz opštine Bujanovac, preminuo je u ponedeljak oko 12 časova nedugo pošto je primio drugu dozu vakcine protiv korona virusa na Ekonomskom fakultetu, potvrđeno portalu Bujanovačke u bujanovačkom Domu zdravlja.

Po rečima direktorke dr Daliborke Pavlović, radi se o dugogodišnjem srčanom bolesniku i dijabetičaru, piše portal Bujanovačke.
 
Bujanovčanin je, kako je rekla direktorka za ovaj portal, vakcinisan na punktu za imunizaciju, a preminuo je nedugo zatim kada je krenuo ka kući.

-Nadležni rade svoj posao na utvrđivanju uzroka smrti. To se nije desilo na vakcinalnom punktu, nego na putu, a preminuli je imao komorbiditete – kaže direktorka za Bujanovačke.

Dodala je za taj mediji da u ovom trenutku niko ne može da tvrdi da je uzrok smrti vakcina.

Portal Bujanovačke navodi da je u pitanju kineska vakcina Sinofarm, a direktorka kaže da niko od građana koji su do sada vakcinisani u Bujanovcu nije nakon imunizacije imao ozbiljnih zdravstvenih problema.

Podsetimo, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš prof. dr Zoran Perišić potvrdio je medijima da je 73-godišnjak iz Severne Makedonije kome je u nedelju pozlilo nakon vakcinacije u komi. Perišić navodi da je pacijent imao operaciju sa 4 bajpasa i da će se uraditi sva dijagnostika.

Izvor: bujanovacke.co.rs, Kurir

Komentari
0
Pošalji komentar
eLi gZe
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: