Romska populacija se odazvala pozivu za masovnu vakcinaciju

Izvor: Niški portal | 26-Mar-2021 | 09:49

Pripadnici romske populacije odazvali su se pozivu za masovnu vakcinaciju, interesovanje je veliko i to nas raduje, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je obišla vakcinalni punkt u Romskom kulturnom centru.

- Ovde su čitave porodice, ljudi mogu da izaberu vakcinu, narednih dana organizovaćemo vakcinaciju Roma i u drugim delovima grada, rekla je Dragana Sotirovski.

Prema njenim rečima, Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša doneo je odluku da robne tezge na zelenim pijacama rade, a dozvoljen je rad auto pijace i buvljaka.

- Moramo da brinemo i o ekonomiji, a da pojačamo nadzor poštovanja epidemioloških mera, rekla je gradonačelnica Niša i najavila da će masovna vakcinacija biti nastavljena i u domaćim i stranim kompanijama.  Epidemiološki pokazatelji nisu još uvek dobri, ocenila je Dragana Sotirovski i navela da je zatraženo da  deo Vojne bolnice uđe u kovid sistem.

U Nišu je do sada vakcinisano oko 102.000 ljudi

Sotirovski je ponovila apel da je jedina i prava zaštita zdravlja vakcina, ali i poštovanje epidemioloških mera i po primljenoj vakcini.

 

Izvor: Grad Niš
Foto: Grad Niš
Komentari
0
Pošalji komentar
W2v U5n
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: