Naš sugrađanin Velja Nedeljković osvojio titulu Međunarodnog VICE prvaka u šahu

Izvor: Niški portal | 28-Oct-2020 | 08:56
Međunarodno finale Sportskih igara mladih Sarajevo 2020

Održane su Sportske igre mladih Sarajevo 2020. Među 270 igrača u 10 sportova, čast da predstavlja nas grad imao je mladi šahista Velja Nedeljković.

Na upravo završenom velikom međunarodnom finalu Sportskih igara mladih, naš sugrađanin Velja Nedeljković je takmičeći se u šahu ,u velikoj konkurenciji, doneo srebrnu medalju svom gradu Nišu i zemlji Srbiji i osvojio titulu Međunarodnog VICE prvaka u šahu.

Velja Nedeljković na finalni turnir se kvalifikovao kao Državni prvak u šahu do 12 god na Državnom finalu SIM-a koje je održano sredinom septembra u Brzeću. Velja je učenik OŠ "Dušan Radović" u Nišu gde je napravio prve šahovske korake, a unazad dve godine trenira u školi šaha pri Dečijem kulturnom centru i igra za ŠK Nais iz Niša pod budnim okom trenera profersora Dragana Živića.

NA put za Sarajevo gde su se održale Sportske igre mladih ove godine, Velja je otišao sa verom da će nas obradovati zlatom, jer su dobre pripreme i odlična forma davali realne osnove, ali previd u derbiju sa mladim šahistom Tarik Odžakom iz BIH mu je doneo veliko srebro. Pred našim mladim šahistom je jos puno turnira i sportskih uspeha.

Komentari
0
Pošalji komentar
uDn Vqy
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: