GRAĐANI MASOVNO MENJAJU BANKE: Vođenje računa poskupelo

Izvor: Niški portal | 17-Feb-2021 | 00:11
Usluge pojedinih banaka su, od početka ove godine, poskupele između 15 i 60 odsto, zbog čega su građani ogorčeni pa zatvaraju račune i prelaze u onu banku koja je po njih najpovoljnija, za sada to je Mts Banka i račun plus.
 
Ova banka nije menjala svoje tarife, a klijenti se nadaju da će tako i ostati jer bi u suprotnom kažu odmah prešli u neku po njihove džepove povoljniju.
 
- Ja sam u Mts Banci već par godina i besplatno podižem novac sa bilo kog bankomata u Srbiji bilo koje banke, dakle nema provizije, to je samo jedna u niz pogodnosti. Za sada nisu povećavali tarife i sve dok je tako neću ih napuštati, kaže naš sagovornik.
 


Banke koje su spremile nove tarife obavestile su svoje korisnike o promeni cena još tokom decembra, a korisnici su mahom odmah pohrlili tamo gde je jeftinije i za njih povoljnije.

Održavanje računa, isplata gotovine, korišćenje bankomata, SMS obaveštenja, ali i druge bankarske usluge skuplje su nego prošle godine. Cene ovih usluga same po sebi nisu velike, ali je poskupljenje nekih od njih veće i od 60 posto.

U Narodnoj banci Srbije su nam kazali da na teritoriji Srbije posluje 26 banaka. 
 
U pojedinim, vođenje računa sada košta 190 din, SMS obaveštenja su sa 70 skočila na 100 dinara, a ukoliko novac podižete sa bankomata banke koja nije vaša matična to će vas umesto dosadašnjih 150 koštati 200 dinara.

Tarife bankarskih usluga mogu se drastično razlikovati. Ukoliko želite da saznate koja banka nudi najpovoljnije usluge, to uvek možete uradini putem sajta NBS.


Podižite novac bez provizije na bankomatima svih banaka u Srbiji
A u najpovoljnijoj za sada Mts banci uz tekući račun Plus koji možete otvoriti i onlajn prvih 6 meseci se ne naplaćuju troškovi održavanja. 
 
Dobijate 2 debitne kartice, 4 valute na svom računu, plaćanje putem mBanking i eBanking aplikacija je bez provizija, menjački poslovi su po najpovoljnijim kursevima i imate potpunu kontrolu nad svojim finansijama.
 
Mesečno održavanje računa, nakon promo perioda, odnosno prvih 6 meseci naplaćuje se samo 100 dinara i to samo ukoliko u tom mesecu imate promene po računu, ukoliko nemate ne naplaćuje se ništa. 
 
Pored toga imate mogućnost da u 3 klika, putem eBanking-a, aplicirate za Ovlašćenje po tekućem računu i za Dodatnu debitnu karticu. Ono što je dodatno zanimljivo novac možete bez provizije da podižete na bilo kom bankomatu, bilo koje banke uz mts Mastercard debit koju dobijate prilikom otvaranja računa.
 
Za sada ovaj paket Mts banke je najpovoljni za građane jer održavanje košta svega 100 dinara, a novac možete bez provizije podizati na bilo kom bankomatu bilo koje banke u Srbiji, dok su uplate preko E bankinga i Mbankinga bez provizije.Inače, paket može da se otvori onlajn preko sajta Mts Banke, ili u najbližoj Mts poslovnici.
Komentari
0
Pošalji komentar
5yp GSn
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: