Prvi put u istoriji: Od danas žena na čelu Niša

Izvor: Niški portal | 20-Aug-2020 | 00:06

Na čelu Grada Niša od danas će biti žena i to Dragana Sotirovski, saznaje ekskluzivno Niški portal od nekoliko dobro obaveštenih izvora.

Načelnica Nišavskog upravnog okruga i nekadašnja novinarka RTS-a, od danas će zvanično preuzeti kormilo našeg grada. Po prvi put u istoriji, Niš dobija gradonačelnicu.Konstitutivna sednica Skupštine grada Niša biće održana u 9 časova, 20. avgusta, a na njoj će, prema navodima naših dobro obaveštenih izvora, biti izabrana nova gradonačelnica, ali i novi predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić, bivši predsednik Gradske opštine Palilula i bivši direktor Elektrodistribucije.

U pozivu, objavljenom na zvaničnom gradskom sajtu, navedeno je da će na sednici najpre biti formirana verifikaciona komisija koja će potvrditi mandate novim odbornicima, a potom će biti izabran predsednik gradskog parlamenta, njegovi zamenici i sekretar.

Od 61 odbornika u niškom parlamentu lista Srpske napredne stranke (SNS) „Aleksandar Vučić – Za našu decu" imaće 47, Socijalistička partija Srbije (SPS) i Jedinstvena Srbija 6 odbornika, Udruženje građana „Niš, moj grad" imaće četiri odbornika, lista Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandra Šapića tri mesta, a Ruska stranka jedno mesto.

Poverenik Gradskog odbora SNS-a za Niš Zvezdan Milovanović, prema nezvaničnim izvorima, trebalo bi da dobije mesto ministra u novoj Vladi Srbije.

Komentari
1
Pošalji komentar
Yzk vnB
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: