Marko mora na hemioterapije pre transplantacije koštane srži: Danas treba da sakupi ostatak novca

Izvor: Niški portal | 05-Apr-2021 | 00:23
Marku Mladenoviću (23) iz Niša 2013. godine dijagnostikovan je tumor u kičmenom stubu. Operisan je i lečen hemioterapijom. Sada, osam godina kasnije, ponovo se leči jer mu se početkom 2020. godine bolest vratila. Rok za prvu ratu za terapije polako ističe, a novca i dalje nema dovoljno.

U martu prošle godine išao je na operaciju i tumor mu je uklonjen. Nakon toga otkriven je još jedan, koji pri ranijem snimanju nije primećen. Zbog njegove veličine, hitno je urađena još jedna operacija.

- Dobili smo informaciju da kod nas lekari ne mogu da mu pomognu, te smo se uputili na lečenje na kliniku "Acibadem" u Turskoj, gde smo od juna prošle godine. Posle druge operacije Marko je ostao potpuno nepokretan. Po dolasku u Istanbul prvo je primio zračnu terapiju. Sada mu se lečenje sastoji od tableta citostatika, venski prima bioterapije, hipertermiju i ima svakodnevnu fizioterapiju - rekao za "Telegraf" Markov otac Najdan.

Njegov prijatelj Marko Kostić, koji je sa Markom u Turskoj, kaže za "Telegraf" da je Marku novac sada potrebniji nego ikada, jer mora da prikupi oko 9.000 evra kako bi mogao da dobije terapiju ( Trenutno nedostaje oko 5000 evra - ponedeljak, 05.04. u 00:40 ).

- Terapijama koje će zaustaviti širenje tumora, koje moraju da smanje tumor na minimum da bi se uradila transplantacija koštane srži koja će mu spasiti život. Za dva dana je ponedeljak, dan kada Marko mora da uplati prvu ratu za te iste terapije, a fali još ogromnih 9.000 evra - kaže on.

Marko dodaje da je bolnica njegovom prijatelju, s obzirom na to da se kod njih leči već osam meseci, dozvolila da iznos uplati u tri rate, a krajnji rok za uplatu je upravo ponedeljak.

- U pitanju su hemioterapije, a prema proceni lekara, u roku od tri meseca ceo proces bi trebalo da bude gotov. Celokupan iznos koji je potreban za lečenje je 74.000 evra. Marko je od juče izolovan, jer u toku terapije ne sme da dođe u kontakt sa bilo kakvim bakterijama ili virusima - dodaje on.

U prikupljanju novca za Markovo lečenje od oktobra prošle godine aktivno učestvuje i tim od sedmoro ljudi, koji se povezao putem Fejsbuk grupe "Budi human". Oni Marka ne poznaju, ali su svoje slobodno vreme posvetili prikupljanju novca za njegove terapije.

Pomozimo Marku!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 817 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human817 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069946-22

Uplatom na devizni račun: 160600000006997338
IBAN: RS35160600000006997338
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

 

 

Komentari
0
Pošalji komentar
HpW brq
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: