Teška situacija u Sokobanji, HITNO POTREBNI LEKARI I MEDICINSKI RADNICI

Izvor: Niški portal | 02-Apr-2021 | 12:49

Situacija u kovid bolnici u Sokobanji je izuzetno teška, a lekari i medicinsko osoblje nalaze se na samoj granici izdržljivosti zbog čega smo zatražili ispomoć u vidu osoblja, odnosno lekara i medicinskih radnika od drugih zdravstvenih ustanova, kaže za Niški portal direktorka te bolnice dr Vesna Milanović.

Ona navodi da je specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti Sokobanja koja je u kovid sistemu zbog veoma teške situacije hitno neophodna pomoć u vidu lekara i medicinskog osoblja i poziva sve koji žele da pomognu svojim kolegama u kovid bolnici u Sokobanji da se odazovu apelu i jave ovoj ustanovi.- Naši lekari i medicinsko osoblje je preopterećeno jer 24 časa brinu o teškim kovid pacijentima i pored toga svojski se trude se da svima maksimalno izađu u susret. Oni su na ivici snage i neophodna im je pomoć kolega. Zato apelujem na sve koji mogu da dođu i da im se priključe. Mnogi od pacijenata zahtevaju posebnu negu od hranjenja do presvlačenja, u pitanju su teži pacijenti nego ranije, situacija je zabrinjavajuća, napominje dr Milanović za Niški portal.

Ona ističe da slobodnih mesta na kiseoniku u nema, a da se broj prijema stalno povećava, dok otpusta nema.

- U ovom trenutku imamo 135 kovid pacijenata. Na intezivnoj nezi nalazi se njih osmoro, a dva pacijenta su priključena na neinvazivnu mehaničku ventilaciju (NIV). Svi ostali su u poluintezivnoj nezi. Samo od juče bilo je pet prijema, a ni jedan otpust, precizirala je dr Vesna Milanović direktorka kovid bolnice u Sokobanji.

Prema njenim rečima najmlađi pacijent koji je na kiseoniku ima 35 godina, a usled pogoršanja stanja jedan pacijent hitno je transportovan u kovid bolnicu u Kruševac.

Milanović poziva sve da se vakcinišu i da se pridržavaju svih mera i još jednom apeluje na kolege lekare i medicinske radnike da dođu i pomgnu svojim kolegama u kovid bolnici u Sokobanji.

Komentari
0
Pošalji komentar
7Rq uUA
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: