Fajzerovom vakcinom vakcinisano 20 zaposlenih u Specijalnoj bolnici

Izvor: Niški portal | 20-Jan-2021 | 08:31

Prva grupa od 20 zaposlenih u Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja'' primila je prvu dozu Fajzerove vakcine protiv kovida-19, potvrdila je danas direktorka te zdravstvene ustanove dr Vesna Milanović.

Vakcinacija radnika Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja'' koji su izrazili želju za vakcinacijom nekom drugom vakcinom biće narednih dana, dok će u propisanom roku prva grupa biti revakcinisana.

Specijalna bolnica Sokobanja od 1. februara očekuje da izađe iz kovid sistema, kada će bolnica primati bolesnike sa hronično opstruktivnom bolesti pluća, odnosno nespecifičnom plućnom patologijom, kao i pacijenata koji su operisali kuk ili koleno i pacijente na rehabilitaciji.

 

U sokobanjski Dom zdravlja stiglo je 150 doza kineskih vakcina SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell), potvrđeno je danas za Niški portal u toj zdravstvenoj ustanovi. 

Kako kažu nadležni pripremljen je punkt za vakcinaciju i obezbeđeno je potrebno osoblje koje će sprovoditi vakcinaciju građana u narednim danima. 

Svi građani Sokobanje koji su se prijavili preko interneta ili telfonski za kinesku vakcinu biće kontaktirani i vakcinisani narednih dana.

Komentari
0
Pošalji komentar
iTw amx
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: