Nema više hospitalizacije na infektivnoj klinici

Izvor: Niški portal | 12-Aug-2020 | 00:20

Direktor Infektivne klinike Miodrag Vrbić rekao je za Danas da na klinici normalno radi prijemno-trijažna ambulanta za kovid pacijente.

– I dalje ćemo raditi sa inficiranim korona virusom ili pacijentima koji sumnjaju da su oboleli od kovida, sve dok traje epidemija. Međutim, zbog radova na centralnom razvodu medicinskih gasova i još nekim neophodnim građevinskim radovima nećemo hospitalizovati pacijente na našoj klinici dok se to ne završi, kazao je on za Danas, ali nije mogao da precizira do kad će radovi trajati.Vrbić je demantovao da su svi zaposleni medicinski radnici na Infektivnoj klinici na kolektivnom godišnjem odmoru.

– Deo kolega, koji su od samog početka, već pet meseci, na prvoj liniji borbe sa epidemijom, moći će zasluženo da se malo odmori. Ali u kovid ambulanti će uvek biti dovoljno lekara i medicinskih sestara kako bi smo svim kovid pacijentima pružili neophodnu medicinsku pomoć, rekao je direktor za taj list.

Sagovornik Danasa potvrdio je da ovakav režim rada Infektivne klinike ne znači da će ona uskoro hospitalizovati nekovid pacijente, što, inače, od početka aktuelne epidemije ne čini.

– Pacijenti sa infektivnim bolestima zbrinjavaju se na ostalim klinikama, koje nisu u kovid statusu, a od toka epidemije zavisiće kad ćemo ih mi primati i početi normalno da radimo, rekao je on.

U kovid bolnicama KC Niš, inače, od 4. avgusta beleži se pad broja ležećih i pozitivnih pacijenata.

Komentari
0
Pošalji komentar
DO2 5Rj
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: