Titulu najboljih ajvar : Oni prave najbolji ajvar u Srbiji

Izvor: Niški portal | 16-Oct-2019 | 07:50

Titulu najboljih ajvar majstora u Srbiji za 2019. godinu dobila je ekipa „Kostići" iz Kuršumlije.

Srpska kraljica ajvara za 2019. godinu, Suzana Kostić koja nakon proglašenja nije mogla da sakrije uzbuđenje izjavila je:

- Nadali smo se podedi jer znamo da imamo zaista dobar recept. Moja svekrva mi je prenela svoje znanje i iskustvo pa smo udruženim snagama, samo nas dve, uz pomoć moje dece, deseogodišnjeg Andreje i osmogoišnje Ine, uspele u zaista oštroj konkurenciji da osvojimo prvo mesto. Presrećna sam zbog titule kraljice ajvara koju ću ponosno nositi cele godine, kaže Suzana.

Drugo mesto osvojila je ekipa iz Raške koja je nosila naziv „Aktiv žena Baljevac", a treće mesto ekipa čiji je ajvar u prošloj sezoni proglašen za vicešampionski, ekipa „E sad opušteno" iz Niša.

Sve takmičarske ekipe pokazale su izuzetnu kreativnost u predstavljanju svog grada i svoje ekipe na jedan zaista autentičan način.

Svaki takmičarski štand šarenio se od dekorativnih predmeta i gastronomskih specijaliteta, a posebnu pažnju takmičari su posvetili i izradi kostima za učesnike. Za najlepše uređen štand dodeljena je nagrada ekipi iz Aleksinca dok je Grad Zaječar odneo nagradu za najbolju atmosferu na velikom finalu. Pored ajvara, takmičari su za posetioce pripremili i raznovrsne lokalno autentične gastronomske specijalitete koji karakterišu kraj iz koga dolaze, pa je oko od 15.000 posetilaca uživalo u bogatim ukusima Srbije.

O pobednicima u svim kategorijama odlučivali su svetski priznati kulinarski stručnjaci Svetske asocijacije kuvara „World Chef" i licencirane sudije Svetske asocijacije za ocenjivanje predvođeni gospodinom Ivom Andrićem, kontinentalnim direktorom za Balkan i izvršnim šefom kuhinje „World Chef" asocijacije i čuvenim Stambolom Geštamovim, dugogodišnjm šefom kuhinje poznatih beogradskih hotela i dobitnika velikog priznanja „Chef of the decade 2006–2016".

Komentari
0
Pošalji komentar
Hlx s4a
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: