IN MEMORIAM: Vladislav Nikolić fudbaler koji je čitavu svoju karijeru proveo u klubu sa Čaira

Izvor: Niški portal | 05-Apr-2021 | 00:59

Velika tragedija je zadeslila fudbalski klub Radnički iz Niša. U 80. godini je preminuo Vladislav Nikolić fudbaler koji je čitavu svoju karijeru proveo u klubu sa Čaira.

Došao je davne 1961. godine i tamo ostao punih 11 godina . Za Nišlije je upisao 290 nastupa i bio strelac 16 golova.

Imao je 140 prvoligaških utakmica i deset puta je igrao u Intertoto kupu i Balkanskim kupovima.

Posle završetka igračke karijrere, posvetio se trenerskoj. Bio je šef stručnog štaba i šampion Jugoslavije sa omladincima Radničkog, dok je na klupi prvog tima bio u četiri navrata, sa kojima nije postizao velike rezultate.

-U Nišu je sinoć u 80. godini preminuo Vladislav Nikolić, fudbaler Radničkog iz 60-ih godina 20. veka i trener koji skoro svoj čitav radni vek proveo na Čairu. U klub je došao u sezoni 1961/1962 i u njemu je igrao punih 11 godina. Za Radnički je upisao 290 mečeva i postigao 16 golova. Ima 140 prvoligaških nastupa i 10 evropskih utakmica u Balkanskom i Intertoto kupu. U Radničkom je značajan trag ostavio i kao trener. Bio je na čelu stručnog štaba omladinske ekipe koja je bila prvak Jugoslavije, a u četiri navrata bio je šef stručnog štaba prvog tima Radničkog. Fudbalski klub Radnički porodici upućuje iskreno saučešće - stoji u saopštenju FK Radnički Niš.

Komentari
0
Pošalji komentar
Hxh Z6q
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: