U stalni radni odnos u Nišu primljeno 205 zdravstvenih radnika

Izvor: Niški portal | 04-Dec-2020 | 00:20

Ugovore o stalnom zaposlenju uručio im je v.d. direktora te ustanove Zoran Perišić i tom prilikom je rekao da se radi o mladim ljudima, koji su na početku epidemije korona virusa "prvi izašli da brane svoje sugrađane, roditelje i prijatelje".
 
Perišić je kazao da će, kada se završi ova borba protiv korone, svi novoprimljeni zdravstveni radnici biti raspoređeni na klinike i institute Kliničkog centra i dobiće neka nova zaduženja.
 
"Pokušaćemo da sve koji su uključeni u ovu borbu protiv Kovida zaposlimo na neodređeno vreme. Prilikom zapošljavanja za stalno onih koji rade na određeno vreme, prioritet će biti dužina rada na određeno vreme", izjavio je Perišić.
 
Prema njegovim rečima, od početka epidemije posao u Kliničkom centru dobilo je ukupno više od 450 medicinskih radnika.
 
"Uporedo sa ovim prijemom imali smo prijem najboljih diplomiranih studenata, bilo je i prijema po odlukama Ministarstva zdravlja, pre svega medicinskih tehničara. Primljeni su higijeničari i zaposleni koji se brinu o infektivnom otpadu", izjavio je Perišić.
 
On je rekao da se za rad u kovid bolnici u Kruševcu, preko oglasa koji je raspisao Klinički centar Niš, do sada prijavilo 140 lekara, 220 medicinskih sestara i pet farmaceuta. Perišić je dodao da očekuje da broj prijavljenih bude veći od onog broja koji se traži i da će sve pripreme za otvaranje bolnice u Kruševcu biti završene do 20. decembra.

Komentari
0
Pošalji komentar
ec5 KtJ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: