Kozmetički aparati za negu koje treba imati u svom domaćinstvu

Izvor: Niški portal | 18-Feb-2021 | 00:31
Sve dame znaju da odlazak na pedikir, manikir, na zakazan termin kod frizera ili šminkera, zatim na tretman lica ili masažu nije samo beauty rutina, već i vreme za opuštanje i pauzu od svih drugih dnevnih obaveza i uloga koje svaka od nas ima.

Upravo usled brojnih svakodnevnih zadataka koje treba da obavimo, ponekad zaboravimo da se ne vreme javimo svom frizeru ili kozmetičaru, pa ne dobijemo priliku da se sredimo onda kada nam to treba.

Upravo iz tih razloga poželjno je da se određeni kozmetički aparati za negu ipak nađu u našem posedu, kako bismo imale mogućnost da brinemo o svom telu i kada ne odemo kod stručnjaka koji su zaduženi za to.

 

 

#1 Na prvom mestu su aparati namenjeni održavanju zdravog i negovanog izgleda kose

Veoma je važno vodimo računa o tome da naša kosa izgleda vitalno, a zatim estetski primamljivo. To podrazumeva da je odlično ukoliko je nova boja kose dala vašoj vlasi novi sjaj i donela pregršt komplimenata, ali da nije manje važno da vaše vlasi ne budu isušene i izmorene korišćenjem nepouzdanih prepata i aparata za kosu.

Kvalitetan fen je neizostavan deo svakog doma

… I to ne samo zbog hladnih perioda tokom godine, kada je svakom ukućaninu potrebno da napolje izađe suve kose, već i tokom ostalih meseci, kada je potrebno isfenirati se i imati urednu i lepo oblikovanu frizuru!

Kada birate fen, važno je da vam on ne bude težak za rukovanje, već da ima do 400-500 g, posebno ukoliko imate kosu koja zahteva duže sušenje ili stilizovanje. Takođe je poželjno da ima jonizator, koji će učiniti da vlasi izgledaju sjajnije i da su na dodir mekše i svilenkaste.

Presa za kosu - njome možete napraviti savršene lokne ili ravnu frizuru!

To što ste videli kod svog frizera, da je presom moguće napraviti zadivljujuće lokne ili talase, nije samo magija rezervisana za stručnjake, već je ta veština dostupna svakome ko želi da je savlada.

Svi znamo kako da presom ispravimo kosu i, od kose koja nije potpuno ravna, a nije ni kovrdžava, napravimo urednu frizuru, gde je svaka vlas na svom mestu. Brojni beauty tutorijali posvećeni stilizovanju kose odlična su prilika da i sami naučite kako da presom ispunjavate sve svoje želje u vezi sa izgledom kose.

Kada je reč o tome kako izabrati presu za kosu, važno je od kog je ona materijala napravljena. Najčešće se preporučuju titanijumske i keramičke, a poželjno je da sadrže jone koji obogaćuju dlaku i čine da izgleda negovano, kao i dodatni premaz za zaštitu od toplote.

Figaro - lokne različitih oblika i veličina moguće je napraviti i kod kuće!

Ukoliko niste vešti da pod određenim uglom držite presu kako biste napravili lokne, sigurno rešenje je figaro. Dovoljno je da pramen odvojite i obavijete ga oko figara i eto lokni u sopstvenoj režiji!

Naravno, vreme će učiniti da se izveštite ukoliko već niste maher kada je reč o upotrebi figara i moći ćete da pravite bez problema sitnije, kao i krupnije lokne, ali i talase. Za prirodoniji i neobavezniji izgled kose, koji je danas atraktivniji od lokni strogog izgleda, dovoljno je da prstima prođete kroz kosu i dobili ste fizuru za mnoge prilike!

Ne preterujte!

Nema sumnje da lepo stilizovana kosa svaku ženu čini još lepšom i zanosnijom, ali ne treba zaboraviti da je ipak zdrava kosa ona kojom ćete dugoročno biti najzadovoljniji. Zato umereno koristite sve ove uređaje kako bi vaša kosa sve vreme bila negovana, a s vremena na vreme zablistala naročitim sjajem koji joj omogužavaju upravo pomenuti aparati!

 

#2 Električna turpija za pete -  lak korak moguć je i bez odlaska na pedikir!

Iako je sigurno da vešte ruke vaše dugogodišnje pedikirke čine da vam je nakon svake posete jasno zašto joj se svaki put vraćate, ponekad nećete biti u prilici da je posetite usled obaveza i raznih drugih životnih okolnosti.

U tom slučaju bolje je imati pri ruci aparat koji može učiniti da zadebljanja na vašoj koži, kao i njeni ispucali delovi, nestanu kao rukom odnešeni i da nakon toga koračate bez osećaja nelagode pri svakom napravljenom koraku.

Redovna briga o stopalima učiniće da ne budete neraspoloženi što vam ona zadaju nevolje i da jednostavno otklanjate ili značajno ublažite sve probleme koji sa godinama postaju intenzivniji kada je reč o ovom području kože.

#3 Aparat za depilaciju - za glatku i besprekornu kožu i kada niste posetili kozmetičara!

Ukoliko se niste podvrgnuli trajnom eliminsanju dlačica, verovatno se na oko dve nedelje suočavate sa potrebom za ponovnim odlaskom na depilaciju. Kod nekih dama to je čak i češće, kod drugih nešto ređe, ali je svakako nezaobilazna pojava.

Aparat za depilaciju omogućava vam da u kućnim uslovima učinite svoju kožu savršenom čak i ako niste posetili svog kozmetičara, a takođe će vas poštedeti stresa šta da radite kada vam je depilacija neophodna, a niste je na vreme isplanirali.

Mesto stručnih ljudi kada je reč o nezi i lepoti svakako je nezamenljivo, ali je dobra opcija, za svaki slučaj, imati barem osnovne kozmetičke aparate u svom domu i zato ne propustite sledeću priliku da ih sebi priuštite!

 

Autor: Sandra Stanojković
Foto: pexels.com
Komentari
0
Pošalji komentar
JLN aMV
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: