Učiteljima će od 1. septembra u nastavi pomagati studenti 

Izvor: Niški portal | 17-Aug-2020 | 00:18

Između 1.000 i 2.000 studenata završnih godina učiteljskih fakulteta uključiće se od 1. septembra u proces nastave, kako bi, prema rečima dekana Učiteljskog fakulteta Danimira Mandića, pomagali učiteljima i đacima.

Mandić dodaje da će sistem ujedno rasteretiti roditelje koji su uz učitelje sa decom morali najviše da rade.
 
"Studenti završne godine i master studija imaju dovoljno kompetencija i mogu da pomažu deci i učiteljima da realizuju sadržaje na što bolji način, da imaju što više interakcije a đaci što više smislenih zadataka koji će im razvijati kreativnost", rekao je Mandić, povodom najave ministra prosvete da će volonteri biti zaduženi za izradu domaćih zadataka i predmete veština.
 
Mandić je podsetio da volontiranje postoji od početka vanrednog stanja na inicijativu Ministarstva, ali da će sada biti i sistemski zasnovano.
 
Svi učiteljski fakulteti će, kako kaže, pozvati studente završnih godina da se prijave školskim upravama. Tako će se, dodaje, napraviti baza volontera koji će znanjem, trudom i kompetencijama pomoći deci da prebrode i krizu usled pandemije.
 
Prema njegovim rečima, dobra strana volonterskog rada je da će budućim učiteljima deo angažovanja biti priznat, što će steći iskustva i imati prednost zapšljavanja u institucijama u kojima su već volontirali. 

Njihova uloga sada će biti važna i za novi predmet digitalni svet, rekao je dekan i dodao da će pomoć biti od velikog značaja jer je teško da jedan učitelj koji ima i 30 đaka svakome od njih posveti dovoljnu pažnju.
 
Podsetio je da se učitelji školuju i u Subotici, Somboru, Vršcu, Užicu, Vranju, Leposaviću, Novom Pazaru i Jagodini i da ih na završnoj godini i master programu ima između 3.000 i 4.000.

Komentari
0
Pošalji komentar
y8e whj
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: