„AEGEE-Niš” organizuje seminar o preduzetništvu

Izvor: Niški portal | 24-May-2021 | 09:50
Organizacija „AEGEE – Niš” sprovešće radionicu o preduzetništvu i karijernom razvoju pod nazivom Be Smart & Start. Seminar će biti održan u Naučno-tehnološkom parku Niš i trajaće tri dana – od 28. do 30. maja. Prva dva dana biće rezervisana za predavanja, dok će trećeg dana učesnici projekta moći da usavrše stečeno znanje i provere ga, putem studije slučaja, na praktičnom primeru. Na studiji slučaja učesnici će raditi u timovima, a za tri najbolja tima rezervisane su nagrade. Broj učesnika projekta ograničen je na 30, a svako ko bude prisustvovao sva tri dana dobiće sertifikat od organizacije. Zainteresovani se mogu prijaviti putem popunjavanja Gugl forme koja se nalazi na Instagram profilu „AEGEE – Niš”. Takođe, za sve učesnike radionice je obezbeđena hrana i osveženje.
 
 
 
O biznisu iz prve ruke
 
U toku projekta biće održana 6 predavanja. Pred polaznicima radionice govoriće ostvareni preduzetnici koji su direktori i vlasnici različitih kompanija poput Milana Petrovića, predsednika i programskog direktora udruženja „Nauči me”, Bratislava Bojića, osnivača „No Limit Hub”-a, direktora NTP-a Milana Ranđelovića i drugih.
 
Prva dva predavanja biće motivacionog tipa; govoriće se o načinu razmišljanja u preduzetništvu, o važnosti aktivizma i formalnog i neformalnog obrazovanja. Na ostalim predavanjima učesnici će moći da nauče o emocionalnoj inteligenciji preduzetnika i biće u prilici da čuju mnoštvo konkretnih i korisnih saveta u preduzetničkom poslovanju, takođe i o pokretanju sopstvenog biznisa.
 
Nagrade za najbolje
 
Trećeg dana učesnici će moći praktično da rade na znanju stečenom u prethodna dva dana. U tom delu će glavni akteri biti sami polaznici radionice koji će raditi na studiji slučaja i to u timovima od po 5 članova. Pokazaće umeće u rešavanju problema u preduzetništvu, a ko je najbolji od 6 timova odrediće stručni žiri, čiji su članovi: konsultant za razvoj ideja i startap kompanija, Branko Krsmanovic, lider tima za lokalne projekte u „AEGEE-u Niš”, Kristina Dinčić i počasni član žirija i saradnik za institucionalnu saradnju i razvoj inovacionog ekosistema Naučno-tehnološkog parka Niš, Marko Ljubenović. Tri najbolja tima očekuju nagrade: jednomesečni vaučer sa 50% popusta na učenje izabranog stranog jezika u školi „Yellow”, za drugoplasirane je predviđena nagrada u vidu jednomesečnog vaučera za članarinu u teretani „KangooFit” sa 50% popusta i naposletku „CineGrand” poklanja besplatne karte za bioskop.
Komentari
0
Pošalji komentar
BEd E8z
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: