Anđela Dimitrijević šampion Srbije u ubrzanom šahu, ali i treća u brzopoteznom

Izvor: Niški portal | 07-May-2021 | 11:54
Аnđela Dimitrijević najbolja niška mlada šahistikinja i velika nada srpskog šaha nastavlja sa velikim uspesima u svojoj karijeri. Аnđela Dimitrijević je postala prvak Srbije u ubrzanom šahu na takmičenju koje se održava u Subotici.
 
ANĐELA Dimitrijević je članica Omladinskog šahovskog kluba “Paraćin” i dva kola pre kraja prvenstva Srbije u ubrzanom šahu obezbedila je sebi titulu najbolje, u konkurenciji devojaka do 18 godina.
 
Nakon prethodnih mnogobrojnih uspeha, i titula na prvenstvu u Subotici, u konkurenciji omladinki do 18 godina, postala je prvak Srbije u ubrzanom šahu (tempo igre 15 min + 10 sek za svaki potez) i treća bronzana u brzopoteznom ( tempo igre 3min + 2 sek za svaki potez).
 
Takmičenje nastavlja i u standardnom šahu (tempo igre 90min + 30 sek za svaki potez) gde takođe pretenduje na visok plasman i jednu od medalja. U organizaciji Šahovskog saveza Srbije 14. Kadetski šahovski festival održava se u Subotici od 1. do 9. maja, a titula najbolje dodatno će motivisati mladu Nišlijku za uspeh u disciplini – šah po standardnom tempu igre.
 
Anđela je najtrofejniija i najbolja niška mlada šahistkinja, trostruka prvakinja centralne Srbije, evropski amaterski prvak 2017. godine i prvakinja Srbije 2018. godine u konkurenciji do 14 godina. Anđela Dimitrijević dokazuje da je u vrhu srpskog šaha u svojoj konkurenciji.  Uspešna je na svim poljima (đak generacije i sportista generacije OŠ "Dušan Radović" Niš), velika joj je ljubav klavir (završena niža muzička  škola). Odlična je učenica drugog razreda Gimnazije "Svetozar Marković" u Nišu, a istovremeno možemo slobodno reći da uspešno korača stopama proslavljenih niških šahistikinja Suzane Maksinović i Sandre Đukić.
 
"Posle 4 sata partije (standardni šah tempo igre 90min + 30 sek za svaki potez), gde takođe pretenduje na visok plasman i jednu od medalja, izašla je, i rekla da je pobedila. Nadamo se još jednoj medalji, ali velika je konkurecija, i ovo do sada je veliki uspeh", rekao je za Niški portal Toni Dimitrijević, otac mlade šahistkinje.
 
 
 
 
 
Komentari
0
Pošalji komentar
4XF SXI
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: