Autom udarili u kuću, povređena devojka

Izvor: Niški portal | 20-Jun-2022 | 06:46
Nesreća se dogodila kada je vozilo koje se kretalo iz pravca Niša ka Gornjem Matejevcu a u kojem je bilo četvoro mladih ljudi, udarilo u kuću. Od siline udarca vozilo se zarotiralo a otpao mu je točak i tablica. Meštane Gornjeg Matejevca probudio je stravičan prasak zbog čega je, kako kaže jedan čovek koji živi u blizini, prestravljen iskočio iz kreveta.

„Puklo je tako strašno da mislim da se čulo do Niša. Video sam taj automobil, jednim delom je ostao u komšijinoj garaži u koju je udario. Došla je Hitna pomoć i odvezla tu decu, kako vozilo izgleda, pravo je čudo da nisu svi izginuli. I dokle više ovo, odakle su išli u ranu zoru, i to takvom brzinom kroz selo.  Svakog dana čitamo o takvim nesrećama ali uzalud, opet obesna deca sedaju za volan i glavu stavljaju u torbu", komentarisao je nesreću jedan Matejevčanin.

U niškom Univerzitetskom kliničkom centru saopšteno je da su kod njih stigle dve devojke, od kojih je jedna lakše a druga teško povređena.

"Jedna dvadesetpetogodišnjakinja je zadobila samo udrac u lumbalni deo kičme i otpuštena je na kućno lečenje. Druga devojka je takođe u svesnom i stabilnom stanju ali ima povrede grudnog koša i pluća, drenirana je zbog pneumotoraksa, zadobila je i prelome lopatice i ključne kosti kao i hematom na čelu. S obzirom na to da ovaj hematom ukazuje da je zadobila udarac u  glavu  ali i zbog ozbiljnosti ostalih povreda, zadržana je na lečenju u jedinici intenzivne nege i nastaviće se njeno intenzivno praćenje", saopštila je ova zdravstvena ustanova.

Policija je obavila uviđaj, obavešteno je nadležno tužilaštvo, uzrok nesreće se utvrđuje.
 
Komentari
0
Pošalji komentar
dkO 5Ls
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: