BIA i MUP u akciji Prevarantima propao plan: Proneverili skoro 10 miliona, odmah su uhapšeni

Izvor: Niški portal | 25-Nov-2021 | 07:48
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Poreskom policijom, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca.

Osumnjičeni N. J. (1994) odgovorno lice PD "Healt Gym 2021" iz Prokuplja kao zajmoprimalac, i osumnjičeni P. Ž. (1991) kao zajmodavac, koji se tereti da je u pomaganju izvršio krivično delo, su u decembru 2020. godine zaključili fiktivni ugovor o zajmu novca overen kod javnog beležnika, iako su obojica znali da faktički nije izvršena primopredaja novca i da je ovakav ugovor potreban osumnjičenom N. J. kako bi novac stečen kriminalnom delatnošću plasirao u legalne novčane tokove.
 


N. J. se sumnjiči da je izvršio konverziju gotovog novca u ukupnom iznosu od 9.346.792 dinara, ulažući ga u imovinu privrednog društva "Healt Gym 2021" koje je osnovao u aprilu 2021. godine, u nameri da prikrije i lažno prikaže nezakonito poreklo imovine.
Komentari
0
Pošalji komentar
crb Gdj
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: