Mali: Biće prostora za novo povećanje plata i penzija

Izvor: Niški portal | 04-Jun-2021 | 08:52

Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali rekao je da će Vlada Srbije u četvrtak, 3. juna, razmatrati novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i da će biti prostora za novo povećanje plata i penzija ako stopa rasta bruto društvenog proizvoda (BDP) bude 6 odsto.

 

Mali je istakao da je aranžman sa MMF-om savetodavnog karaktera i objasnio da se taj aranžman pravi na 30 meseci, a da je njegov cilj da se nastave strukturne reformame koje su započete prethodnim aranžmanom.

"Mislim pre svega na reforme javnih preduzeća, zelenu agendu, sve ono što treba da doprinese povećanju naše konkurentnosti", rekao je on i dodao da želi da javna preduzeća budu još bolja, da budu nosioci rasta i razvoja, zajedno sa privatnim sektorom.

"Za nas je taj aranžman jako važan", rekao je Mali.

Ministar finansija očekuje rast od 10 do 11 odsto u drugom kvartalu ove godine.

"Napadamo rast preko lične potrošnje, porasta plata, penzija, investicija. Pokušavamo da podstaknemo i ličnu potrošnju, povećavamo plate i penzije i tako pokušavamo da stimulišemo našu privredu. Ceo svet govori kako treba naći nove izvore rasta i mi na tome radimo", kaže Mali.

Komentari
0
Pošalji komentar
yhe 6G2
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: