Celovečernji koncert talentovane Aleksandre Trifunović

Izvor: Niški portal | 19-Mar-2018 | 20:20

Aleksandra Trifunović, mlada i talentovana studentkinja kontrabasa u klasi mr Ljubinka Lazića, održaće celovečernji koncert uz klavirsku saradnju Senke Simonović u utorak 20. marta sa početkom u 20 časova u Koncertno-izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a.

''Ovim koncertom, nastavljamo bogatu Koncertnu sezonu FU 2018. u okviru koje će se realizovati i koncerti Konkursa Koncertno-izložbenog prostora FU. U osveženom prostoru sa modernijom opremom, želimo da svojim posetiocima pružimo nesvakidašnje uživanje u izvođenju klasične i umetničke muzike talentovanih studenata i profesora kao i gostujućih eminentnih umetnika iz zemlje i sveta'', kažu sa Fakulteta umetnosti.

Inače, Aleksandra Trifunović (1996) rođena je u Beranama, u Crnoj Gori, gde završava nižu muzičku školu na odseku za klavir. Školovanje nastavlja u Umetničkoj školi za muziku i balet ''Vasa Pavić'' u Podgorici. Kontrabas počinje da svira sa 15 godina i završava srednju školu u klasi prof. Veljka Belevića.  2014. godine upisuje Fakultet umetnosti u Nišu. Za vreme svog školovanja bila je polaznik mnogih festivala. Učesnik je republičkih i međunarodnih takmičenja kao što su Festival mladih Crne Gore, Međunarodno takmičenje gudača u Nišu, ''Stringfest'' (Sremska Mitrovica). Dobitnik je brojnih nagrada kako solo, tako i u disciplini kamerna muzika, od kojih se izdvaja prva nagrada na Međunarodnom takmičenju gudača ''Stringfest'' u Sremskoj Mitrovici 2017. godine. Pohađala je kurseve kod eminentnih profesora: Thierry Barbe, Miloslav Jelinek, Dan Styffe. Učestvuje u mnogim projektima kao član akademskog orkestra, a honorarno saradjuje sa Beogradskom filharmonijom. Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi prof. Ljubinka Lazića.

Komentari
0
Pošalji komentar
nlm YdQ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: