Cerjanska pećina dobija nove sadržaje

Izvor: Niški portal | 22-Nov-2021 | 17:17
Uprava Grada Niša odlučila je da intenzivira ulaganja u turističku infrastrukturu kako bi u narednom periodu privukla veći broj posetilaca.

Upravo je za tu namenu raspisan tender za projektat poboljšavanje turističke ponude specijalnog interesa koji će biti sproveden u četiri partije.

Svi delovi tendera odnose se na uređenje vizitorskog centra Cerjanska pećina. Pored kreiranja zanimljivih sadržaja, gradska uprava je jedan segment posvetila i energetskoj efikasnosti objekta. U planu je da se kod centra postave paneli, a pomenutim tenderom raspisana je nabavka za uslugu izrade tehničke dokumentacije za motažu i podešavanje fotonaponskih solarnih panela.
 


Druga partija obuhvata radova na postavljavljanju dve nadstrešnice na paraglajding poletištima sa izvođenjem zemljanih, betonskih i drugih zanatskih radova. Pored ovih tendi radiće se i na kompletnom uređenju poletišta. Tenderom je raspisana i usluga izvođenja radova na nivelaciji terena i postavljanje dekorativne travnate površine čime će biti zaokružena funkcionalnost.

Na kraju, najveći obim radova biće izveden ispred samog objekta vizitorskog centra Cerjanska pećina u selu Cerju. U planu je da se izgradi stepenište, ojača ograda, izgradi pristup osobama sa invaliditetom, a u južnom delu platoa zasade travnate površine. 
 
Takođe, radiće se i na infrastrukturi jer se predviđa i iskopavanje odvoda kako bi se sprečio negativni uticaj voda na teren.

Tender je raspisan u formi otvorenog postupka i traje do 6. decembra.
Komentari
0
Pošalji komentar
QhW osI
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: