Četiri miliona dinara za poboljšanje položaja mladih

Izvor: Niški portal | 03-Sep-2018 | 11:30

Grad Niš je kroz konkurs Kancelarije za mlade ove godine podržao realizaciju 18 projekata nevladinih organizacija namenjenih poboljšanju i unapređenju položaja mladih u Nišu. Za te namene iz budžeta je izdvojeno tri miliona dinara. Pored toga, još milion dinara opredeljeno je za pomoć neformalnim udruženjima, i to kroz formiranje Resurs centra pri organizaciji Mladi ambasadori.

 

Gradonačelnik Darko Bulatović je na svečanoj dodeli Ugovora u Gradskoj kući povodom Dana mladih Grada Niša rekao da je Niš grad mladih i da će i dalje nastaviti da na svaki način, i u što većoj meri pomaže mladima.

Najveći problem, ne samo mladih, u Nišu je nedostatak posla i radnih mesta. Međutim, u Nišu je za samo dve godine broj nezaposlenih smanjen sa preko 37 000 na oko 26 000, dok je broj zaposlenih Nišlija povećan sa 61 000 na oko 77 000. Među novozaposlenima je najveći broj mladih, obrazovanih ljudi, naglasio je Bulatović.

Prvi čovek Kancelarije za mlade Stevan Živković istakao je da je u vreme osnivanja Kancelarije, 2012. godine, Grad iz budžeta za projekte za mlade izdvojio 500 000 dinara, a da je ove godine taj iznos osam puta veći, uz obećanje gradonačelnika da će u narednoj godini novca za projekte za mlade biti još više.

Prihvaćeno je ukupno 18 projekata isto toliko nevladinih organizacija i udruženja građana, a odobrena sredstva se kreću u iznosu od 100 000 do 200 000 dinara  po projektu, kazao je Živković.

Ove godine konkursom nije bila određena tematika projekata, a najveći broj pristiglih ideja bila je, prema Živkovićevim rečima, vezana za unapređenje bezbednosti mladih, podizanja svesti mladih o ekologiji, medijima i informisanju, EU integracijama i zapošljavanju.

Komentari
0
Pošalji komentar
fkV AIN
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: