Četvorka za Niške socijaliste sa Miletom Ilićem na čelu

Izvor: N.P. | 19-Mar-2016 | 20:46

Gradska organizacija Socijalističke partije u Nišu, koju od pre mesec dana  vodi privremeno petnaestočlano rukovodstvo imenovano na Glavnom odoru SPS upravo zbog izbornih aktivnosti, predala je danas svoju izbornu listu za predstojeće lokalne izbore. Lista je pod nazivom kao i na republikom nivou „Ivica Dačić – Socijalisitčka partija Srbije – Jedinstvena Srbija“.

Gradskoj izbornoj komisiji predata je lista sa 61 kandidatom za odbornike u Skupštini grada Niša i ukoliko bude prijvaćena i ne bude nepravilnosti u njoj, socijalisti že na izborima 2016. Na lokalu biti pod rednim brojem 4 (četiri). Prvi na listi je prof. dr Mile Ilić, univerzitetski profesor i jedan od najiskusnijih u redovima niških socijalista i presednik Gradskog parlamenta u psoedwa dva četvorogodišnj mandata – od 2008. Do 2012. Kada je niški SPS bio u koalicjji sa Demokratskom strankom i G 17 Plus (posle toga unistom mandatu sa URS-om) i od 2012. do ovih dana u koaliciji socijalista sa Srpskom naprednom strankom i u međuvremenu rasformiranim Ujedinjenim regonima Srbije Mlađana Dinkića.

Među kandidatima SPS Niš je veliki broj univerzitetskih radnika, inženjera, ekonomista, pravnika, lekara i stručnjaka drugih oblasti

Prof. dr Žarko Ranković, koji je odlukom Glavnog odbora SPS pre mesec dana imenovan za prvog čoveka privremenog rukovodstva niških socijalista je prvi na listi kanidata SPS-a sa Gradsku opštinu Medijana. Na listi za GrO Crveni krst prvi je Živomir Jovanović Ćira, doskorašnji načelnik Školske uprave Nišavskog okruga, a GrO Pantelej aktuelni prvi čovek ove lokalne samouprave prof. Srdjan Savić. Na Paliluli će listu predvoditi Srdjan Vasković, dok će za Nišku Banju izborna lista naknadno biti sastavljena.

Komentari
1
Pošalji komentar
7LW aAZ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: