Cheesecake
SASTOJCI:
Kora:
- 60 g mlevenih oraha
- 60 g mlevenih badema
- 50 g kokosovog brašna
- 2 kašike kakaa u prahu
- 50 g maslaca
Krema:
- 500 g svežeg sira
- 200 g slatke pavlake
- 100 g putera od kikirikija
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 kašika limunovog soka
Preliv:
- 50 g crne čokolade
- 1 kašika putera od kikirikija
PRIPREMA:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. U manjoj posudi napravite smesu od mlevenih oraha, badema, kokosovog brašna, kakaa i otopljenog maslaca, pa je dodajte u namašćen kalup za torte prečnika 24 cm i dobro je pritisnite. Pecite oko 8 - 10 minuta, pa je ostavite da se malo ohladi.
Za to vreme u većoj posudi izmutite slatku pavlaku i vanilu, a drugoj posudi pomešajte sveži sir, puter od kikirikija, limunov sok i dodajte steviju po ukusu. Lagano dodajte slatku pavlaku u smesu od svežeg sira, dobro promešajte, pa smesu nanesite na ohlađenu koru. Kolač stavite u frižider da se dobro ohladi, najbolje je da odstoji preko noći. Ukrasite ga prelivom od crne čokolade i putera od kikirikija. Prijatno!