CodeCraft: Mladi inženjeri pokreću novi talas

Izvor: NiškiPortal | 16-Oct-2017 | 09:49

MLADI INŽENJERI POKREĆU NOVI  TALAS!

”Craft your ideas!” je moto koji ovih dana preplavljuje grad Niš. Studenti organizacije EESTEC sa Elektronskog fakulteta u Nišu pružaju priliku mladima da se oprobaju u programerskom takmičenju.

     

"CodeCraft" takmičenje održaće se u periodu od 16. do 21. oktobra na Elektronskom fakultetu u novootvorenom Centru za inovativno preduzetništvo mladih i ove godine obeležava svoj drugi rođendan.

Sastojaće se iz dve celine – takmičarskog i edukativnog dela.

U takmičarskom delu će učestvovati 30 učesnika podeljenih u tročlane timove. Formirani timovi potrudiće se da naprave što funkcionalnije i kreativnije softversko rešenje na zadatu temu i pokazaće koliko dobro vladaju aktuelnim softverskim tehnologijama a najbolje timove očekuju vredne nagrade. 

Edukativni deo se sastoji iz otvorenih predavanja i namenjen je svim zainteresovanima koji se interesuju za IT oblast i koji će biti u mogućnosti da iz prve ruke saznaju novosti iz IT sektora kao i da stupe u kontakt sa profesorima, predstavnicima kompanija i iskusnim programerima.

Ideja je pokrenuta od strane članova studentske organizacije EESTEC u Nišu koja postoji više od 15 godina.

EESTEC je Udruženje Studenata Elektronike Evrope  nastalo 1984. u Holandiji i trenutno ima preko 50 lokalnih komiteta širom Evrope, uključujući i lokalni komitet u Nišu.

Za nove informacije pratite našu facebook stranicu https://www.facebook.com/eestec.nis/ .

Komentari
0
Pošalji komentar
x4I KGk
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: