Da umetnička dela pretvorimo u dobra dela

Izvor: Niški portal | 16-Jul-2022 | 17:22
Prezentacijom slika zatvorena Treća likovna kolonija u organizaciji GO Medijana i Udruženja Car Konstantin
 
Prezentacijom slika u Svetosavskom parku zatvorena je ovogodišnja, treća po redu likovna kolonija, u organizaciji Gradske opštine Medijana i Multimedijalnog udruženja umetnika „Car Konstantin“. Tokom cele nedelje, umetnici su boravili u Divljani, koja je na ovaj način promovisana kao prirodno blago juga Srbije, nedaleko od Niša.
 

Po rečima učesnika kolonije, motivi su pored prirode, bili slike carske opštine Medijana,  Grada Niša,  hrišćanstva, ali i lik Cara Konstantina, po kome udruženje i nosi naziv.
 
Posetioci su imali priliku da pogledaju preko 20 umetničkih dela, nastala na ovogodišnjoj koloniji, a sav prihod od aukcijske prodaje, koja će biti organizovana na jesen, biće usmeren Ginekološko – akušerskoj klinici u Nišu. Umetnicima su uručene zahvalnice za učešće i doprinosu u realizaciji humanitarnog cilja, s kojim je ova likovna kolonija i osnovana.
 
Milovan Penkov, poklonio je sliku Patrijarha Pavla, koja će krasiti prostorije GO Medijana i kako je rekao, biti podsećanje na značaj, koji ovakve aktivnosti imaju.
 

Gradska opština Medijana upućuje poziv svim građanima i kompanijama da učestvuju u humanitarnoj akciji, koju će ovim povodom, pod geslom „Da se dobro, dobrim vrati“, najveća niška opština organizovati u predstojećem periodu. Među učesnicima ovogodišnje kolonije bili su Goran Nikolić– Pikaso iz Doljevca, Bata Anđelković - Bata od Vučja,  Jelena Stošić, Jelena Krstić, Suzana Milojević, Milovan Penkov i  Boža Milić – Tisin iz Niša, Slaviša Ljubomirović iz Svrljiga, Ljubomir Cekić iz Prokuplja, Gvozden Antić iz Vladičinog Hana i Branislav Milenković – Palma iz Vučja. 
Prva kolonija  organizovana je 2020. godine, u Parku Sveti Sava.
 
Komentari
0
Pošalji komentar
ZHD vi9
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: