Deca sa invaliditetom pokazala maštu i kreativnost

Izvor: Niški portal | 08-Oct-2019 | 07:29

Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu, realizovalo je projekat "Kulturna inkluzija", koji je finansiralo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u iznosu od 265.000 dinara.

Ovaj projekat, gde su bila angažovana četiri člana Udruženja, trajao je četiri meseca.

-Tokom četvoromesečnog trajanja projekta, deca sa invaliditetom pokazala su maštu i kreativnost u mnogim igrama, recitacijama, pevanju i crtanju. Osim Prokuplja, svoju kreativnost, deca su pokazala i u Leskovcu, izjavio je Milutin Stojanović, predsednik Društva za cerebralnu i dečiju paralizu, i istakao da su svojim nastupima, deca pokazala da su sastavni deo društvene zajednice.

Ova organizacija, koja je formirana pre pet godina, sada ima nešto više od 100 članova.

Stojanović podvlači da su oni do sada, uz pomoć Ministarstva, Nacionalne službe za zapošljavanje i Grada Prokuplja, realizovali mnoge projekta u kojima su deca sa invaliditetom, kroz mnogobrojne društveno korisne poslove, pokazala svoje ideje i stvaralačku energiju.

-Svojim svakodnevnim angažovanjem na mnogobrojnim projektima, deca sa invaliditetom pokazuju značajan i neiskorišćen potencijal u mnogim oblastima društvenog života. Svojim talentom, sposobnostima i angažovanjem, mogu dati veliki doprinos društvenoj zajednici, zaključio je Milutin Stojanović.

Komentari
0
Pošalji komentar
YNq v1n
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: