Dete od 2 godine se izgubilo u šumi, našao ga vinogradar i spasao

Izvor: Niški portal | 22-Mar-2022 | 10:32
Meštanin doljevačkog sela Malošište Srđan Đorđević spasio je dvoipogodišnjeg mališana koji se izgubio u šumi, nakon što je izmakao pažnji svoga dede sa kojim je pošao u planinu Seličevicu. Izbezumljeno dete Srđan je odveo svojoj kući, alarmirao policiju i svoje prijatelje koji su objavili dečakovu sliku na društvenim mrežama, pa mu je pronađena porodica.
 
Dete je preuzela majka, a u ovaj slučaj uključila se i policija kako bi se rasvetlile sve okolnosti ovog događaja.

Vidno uznemireni Đorđević objašnjava da je danas sa suprugom obavljao radove u vinogradu kada je iz šume čuo čudne zvuke.

- Čuli smo nešto za šta smo isprva pomislili da je maukanje mačke. Međutim, moja supruga je posumnjala da je to dečji glas, ali smo pomislili da je neko sa njim. Međutim, dete nas je verovatno čulo jer smo ga ugledali na pedesetak metara od nas kako pokušava da nam priđe. Probijalo se kroz šipražje, tu je vrlo nepristupačan teren pa smo mu krenuli u susret jer smo se bojali da se ne povredi. Uzeo sam dečkića u ruke, a on je znao samo da kaže: "Mama!" – opisuje Đorđević za Telegraf nesvakidašnji doživljaj podno Seličevice.

Kaže da mu je odmah bilo jasno da se dete izgubilo, pa je telefonirao policiji.

- Njima je takođe bilo čudno, otkud mališan sam u šumi. Međutim, objasnio sam im da je dete bez ikakve sumnje bilo samo jer osim njega, niti smo koga videli niti čuli iako smo tu bili duže vreme. Kazao sam im da ću ga odvesti mojoj kući u Malošište i da dođu tamo. Zaista, nije prošlo desetak minuta od našeg dolaska a stigla je policijska patrola. Ja sam u međuvremenu fotografisao dete i s obzirom da nemam društvene mreže, zamolio prijatelje koji ih koriste, da ih postave u nadi da će ga neko prepoznati - objašnjava Srđan.

- Ispostavilo se da je to bio pravi potez jer se javio jedan čovek iz obližnjeg sela Čapljince i kazao da mu je dete poznato, te da će proveriti da li mu porodica tamo živi. Ustanovio je da je mališan zaista iz Čapljinca pa su ubrzo kod nas došli njegova majka, deda i još jedan čovek. Majka je bila mnogo uznemirena, plakala je i zahvaljivala nam. Otišli su sa policijom da daju izjave oko ovog događaja – kaže Srđan.

Ističe da je siguran da dvoipogodišnjak nije bio napušten jer je, prema njegovim tvrdnjama, lepo čuvan i negovan.

"Srećan sam jer se sve dobro završilo"
- Mališan je bio lepo obučen, ništa na njemu nije ukazivalo da se o njemu ne vodi računa. Eto, desilo se da je odlutao, i to je moglo da ga košta života. U šumi ima zveri, lisice sam viđao, vukove doduše nisam ali ko zna, možda i njih ima. Niske su temperature, da je dečak ostao u šumi noćas, ko zna da li bi živ ostao. Srećan sam što se sve dobro završilo, imam tri ćerke, petoro unučadi za koje smo mnogo vezani, pa nas je ovo što se danas desilo mnogo potreslo – zaključuje Srđan.

Njegov prijatelj Saša Spasić uputio je apel preko Fejsbuka da se pronađe dete.

- Uradio sam ono što sam mogao i drago mi je što su roditelji brzo nađeni. To je malo dete, ne zna ni da govori, eto uspeli smo da mu zahvaljujući ljudima sa Fejsbuka pronađemo porodicu. Sreća je da se Srđan zatekao na tom mestu, ko zna šta bi bilo noćas sa detetom – rekao je Spasić.
 
Foto: ilustracija
Komentari
0
Pošalji komentar
1cA M2V
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: