Duvanište i GO Medijana obeležavaju praznik posvećen velikom čudotvorcu

Izvor: Niški portal | 12-May-2022 | 12:32
Uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog G.Arsenija, a uz podršku Gradske opštine Medijana, Hram Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu, obeležio je hramovnu slavu Sveti Vasilije Ostroški.
 
 
 
 
Veliki broj naših sugrađana, okupio se i prisustvovao službi, koju je predvodio Episkop niški Arsenije, kako bi dostojanstveno proslavili slavu zaštitnika Gradske opštine Medijana i naselja Duvanište, Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca.
 
Svečana litija prošla je ulicama Duvaništa, na koje je palo više od 2.000 kasetnih bombi u NATO bombardovanju 1999. godine, a zahvaljujući velikom svetitelju i njegovoj milosti, nije bilo žrtava. 
 
Obeležavanje praznika posvećenog velikom čudotvorcu, u organizaciji Gradske opštine Medijana i žitelja Duvaništa, počelo je još 2000. godine, kako bi se odala počast Svetom Vasiliju Ostroškom.  U znak zahvalnosti za spasenje, podignut je hram u ovom niškom naselju.
 
Kao velika svetinja, mošti Svetog Vasilija Ostroškog, čuvaju se u manastiru Ostrog, mestu hodočašća brojnih vernika iz svih krajeva sveta.
 

 
Komentari
0
Pošalji komentar
wR3 fTU
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: