Festivalsko druženje preraslo u prijateljstvo

Izvor: Niški portal | 20-Mar-2017 | 17:35

Učenici i profesori iz Sente ovih dana gosti su Gradske opštine Medijana i Grada Niša. Dolaze u posetu najvećoj niškoj opštini u vreme Festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, koji se ove godine održava po deveti put. Po tradiciji njihovi domaćini su učenici iz Osnovne škole „Radoje Domanović“, sa kojima se druže i upoznaju Niš tokom trodnevnog boravka. Druženje koje traje godinama preraslo je u prijateljstvo, pa je gostiju iz Vojvodine sve više. Gradska opština Medijana godinama sarađuje sa opštinom Senta, a boravak mladih još jedna je prilika za nastavak saradnje, razmenu različitosti kultura, nova upoznavanja. 

   

Za učenike i nastavnike iz Sente danas je u Gradskoj opštini Medijana organizovan prijem. Pozdravio ih je predsednik opštine, Milan Krstić uz želju da im boravak u gradu na Nišavi bude prijatan, da posete stare i steknu nove prijatelje. Direktorka OŠ „Radoje Domanović“ Dušica Tričković naglasila je:

 „Deveti rođendan susretanja sa prijateljima iz Sente donosi novu radost susretanja i priliku za novu razmenu znanja i iskustava u oblasti školstva“.

Profesor Nikola Inge, koji je doputovao sa đacima kz Sente ne krije zadovoljstvo ponovnog dolaska u Niš, grad koji kaže, poznaje kao svoj rodni. Dodaje da osmehe učenika kad dođu u opštinu Medijana ništa ne može da zameni, te je to razlog što iz godine u godinu dolaze opet u goste svojim drugarima.
Senćani će u utorak, 21. marta biti gosti na svečanosti uručenja nagrada najboljima na „Devetom Medijana festivalu dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu“, u organizaciji Gradske opštine Medijana, u Oficirskom domu u Nišu.

Komentari
0
Pošalji komentar
qLi L43
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: