Godina međugeneracijske solidarnosti

Izvor: Niški portal | 31-Mar-2017 | 18:49

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin prisustvovao je početku rada škole za kompjutere za one koji su završili svoj radni vek u Gradskoj opštini Medijana. Naime, na zahtev brojnih starijih sugrađana i sugrađanki koji žive na području Gradske opštine Medijana da im se pruži mogućnost kompjuterskog opismenjivanja, rukovodstvo ove opštine odlučilo je da im izađe u susret. Ministar Vulin podzravio je akciju naglasivši da se uklapa u politiku rada Ministarstva na čijem je on čelu, ali i cele Vlade Republike Srbije.

   

“Mi smo ovu godinu proglasili godinom međugeneracijske solidarnosti. Moramo da izgrađujemo društvo u kojem se generacije slažu i razumeju. Ni mi ne bi bili ovde, ni Srbija ne bi bila ovakva da nije bilo vas, jer ste vi navikli da se borite”, rekao je u svom obraćanju polaznicima škole kompjutera ministar Aleksandar Vulin.

Predsednik Gradske opštine Medijana Milan Krstić naglasio je da je ovo još jedan način da najveća niška opština pokaže brigu o generacijama koje su stvarale Srbiju i očuvale njene vrednosti.
“Trudimo se da im budemo na usluzi za sve što treba. Organizovalo smo izlete za penzionera a njih 200 vodićemo na more u Grčku o trošku opštine. Time na delu želimo da pokažemo da mladi nisu zaboravili na njih” rekao je Krstić i dodao: “Saznanje u oblasti računarstva pomoći će penzionerima da više vremena provode sa svojim unucima i decom i komuniciraju sa njima ako su negde daleko”.

U saradnji sa Visokom tehničkom školom iz Niša i penzionerskim udruženjima sa teritorije najveće niške opštine, računarske jedinice za školu kompjutera instalirane su u skupštinskoj sali Gradske opštine Medijana. Besplatni, jednomesečni, osnovni kursevi korišćenja računara i osnovnih programskih paketa za zainteresovane biće organizovani do kraja godine. Nastava će se izvoditi svakog radnog dana od devet do 13 časova, u tri grupe, sa po 20 polaznika.
Planirano je da do kraja ove godine obuku za rad na računarima prođe 540 penzionera i penzionerki.

Posle obnavljanja računarske opreme za potrebe Uprave GO Medijana, od zamenjenih računara osposobljeno je 20 potpuno funkcionalnih računarskih jedinica a čije korišćenje omogućava upotrebu osnovnih programskih paketa.

Komentari
0
Pošalji komentar
GKX sNF
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: