Gradonačelnik obišao Klub penzionera

Izvor: Niški portal | 17-Jul-2018 | 14:27

Gradonačelnik Darko Bulatović i članica Gradskog veća Tijana Đorđević Ilić obišli su adaptirani Klub Udruženja penzionera grada Niša u Novopazarskoj ulici br. 10.

U novom prostoru, čiju je adaptaciju i obnavljanje pomogao Grad, na 105 kvadratnih metara, stvoren je ambijent u kome će naši nastariji sugrađani moći da se druže, opuste, upoznaju, zabave, organizuju sastanke i obavljaju sve druge aktivnosti iz domena Udruženja.

Gradonačelnik Bulatović je istakao da Grad neprestano brine o svojim penzionerima, ne zato što je to obaveza, već zato što su oni sve to već zaslužili i zaradili svojim radom, i sada imaju potpuno pravo da u plodovima svog rada i uživaju.

Bulatović je poručio i da će Grad nastaviti da pomaže i podržava sve aktivnosti ovog Udruženja, koje postoji 72 godine i u ovom trenutku okuplja više 30 000 članova. On je najavio i nove susrete sa članovima penzionerskih organizacija, jer, kako je rekao, želi da čuje njihove zahteve i probleme i, u meri u kojoj je to moguće, utiče da se ti problemi što pre reše.

Samo u 2018. godini, kako je istaknuto na današnjoj svečanosti, Udruženje će podeliti više od osam hiljada paketa sa prehrambenim namirnicama i sredstvima za higijenu, veliki broj novčanih pozajmica koja će naročito značiti penzionerima za kupovinu ogreva ili zimnice, organizovati veliki broj izleta, druženja i sličnih sportsko-rekreativnih aktivnosti za članove.

Komentari
0
Pošalji komentar
COv 2ho
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: