Gradsko veće predložilo smenu direktora niškog aerodroma i Gorice

Izvor: Niški portal | 08-Jun-2018 | 16:20

Gradsko veće je na danšnjoj sednici usvojilo predlog za smenu direktora niškog aerodroma Vladice Đurđanovića. Kako je rečeno, budžetska inspekcija utvrdila je da je Đurđanović protiv zakona povećavao plate u periodu od 2015. do 2018. godine. Osim toga, zbog protivzakonitog povećanja plata, na sednici je usvojen i predlog o smeni v. d. direktora JKP Gorica Igora Novakovića.

Na osnovu izveštaja budžetske inspekcije, Grad je predložio smenu direktora JP Aerodrom Niš Vladice Đurđanovića i v. d. direktora JKP Gorica Igora Novakovića. U izveštaju stoji da su direktori protivzakonito povećavali plate.

Kako je rečeno na sednici, da nepravilnosti ima posumnjao je nadležni sekretarijat, koji je na to upozorio Grad. Zatim je poslat zahtev budžetskoj inspekciji da slučajeve proveri. Inpsekcija je u svom izveštaju navela da su u preduzeću Aerodrom Niš plate protivzakonito povećavane od 2015. do 2018. godine, ali se za to tek sada saznalo. Spomenka Milojević, šef odseka budžetske inspekcije je rekla i da je prijava stigla za ova dva preduzeća, ali da će inspekcija narednih meseci kontrolisati sva preduzeća kako bi se utvrdilo da li ima još ovakvih slučajeva.

Inače, zamenik gradonačelnika Miloš Banđur je istakao da je u protekle tri godine Grad iz budžeta isplatio aerodromu 276 miliona dinara za investicije, zarade i tekuće troškove, a da je ustanovljeno da su 153 miliona otišla na zarade.

O odluci gradskog veća, direktor niškog aerodroma ima 20 dana da se izjasni. Ipak, konačnu odluku o smeni dvojice direktora doneće odbornici Skupštine grada na sednici čiji datum nije poznat.

Komentari
0
Pošalji komentar
Rdk Qa9
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: