Gubljenje sluha moguće u svim starsonim dobima

Izvor: Niški portal | 09-Sep-2021 | 06:39
Gubitak sluha može se pojaviti u svim starosnim dobima, zato je prema rečima lekara bitno na vreme ga prepoznati i javiti se lekaru.

U prostorijama Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih svake srede osobama sa oštećenim sluhom besplatno se pružaju različite usluge. Stručnjaci iz Niša vrše merenje sluga, korišćenje aparata za sluh, održavanje i čuvanje samog aparata.

Tehnički sekretar udruženja Jelena Cakić rekla je da su usluge besplatnog merenja sluha jedno vreme bile prekinute zbog epidemiološke situacije.

–U vremenu od 10 do 12 časova svake srede naši članovi, kao i druge osobe oštećenog sluha, mogu u prostorijama organizacije da obave merenje i dobiju druge stručne savete u vezi korišćenja aparata za sluh, izjavila je ona.
 


Ovaj stručan i human posao već 10 godina za naše sugrađane radi Ranka Joksimović iz Niša.

–Ako se blagovremeno otkrije gubljenje sluha i pristupi njegovom lečenju znatno su veće mogućnosti da se smanji procenat oštećenog sluha. Osim merenja oštećenja, mi našim korisnicima dajemo i druge savete kako i na koji način da koriste aparat za sluh i produže njegov vek trajanja, izjavila je ona i naglasila da oni komisiji Fonda za zdravstveno osiguranje u Nišu daju predloge koje osobe ispunjavaju uslove za besplatnu dodelu slušnog aparata.

Jedna od 50 članova udruženja Ljiljana Mladenović iz Prokuplja podvlači da svakodnevno dolazi u prostorije organizacije.

-Osim druženja sa članovima, ovde gledamo televiziju, igramo domine, šah i druge društvene igre. Zbog velikog prijateljstva i drugarstva među članovima često dolazim u organizaciju, rekla je ona.
Komentari
0
Pošalji komentar
zEm ap8
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: